PUBLICITAT

ENCAMP

Els sindicats volen tenir la informació de les aportacions del Pla de Pensions

Els representants dels funcionaris critiquen que encara no es disposi d’un reglament regulador de la comissió de seguiment.

Per EL PERIÒDIC

La Plataforma Sindical, poc abans de la reunió amb Govern, el dia 30
La Plataforma Sindical, poc abans de la reunió amb Govern, el dia 30 | Emilio Prenas
La Plataforma Sindical va remetre ahir una carta al cap de Govern, Toni Martí, on va plantejar tot un seguit de recomanacions i demandes que busquen «l’establiment d’una temporització clara i ferma» del desplegament de la Llei de creació i regulació del pla de pensions de la funció pública, que ja es troba en vigor des de fa cinc mesos. 
Els representants dels funcionaris critiquen que encara no es disposi d’un reglament regulador de la comissió de seguiment, que no s’hagin pogut convocar eleccions i que tampoc es disposi d’una entitat gestora del fons.
Per aquest motiu, la Plataforma demana al Govern que tanqui el document que regula la comissió de seguiment, amb el corresponent informe de la comissió consultiva abans del 18 de novembre; que es publiqui el decret al BPA la setmana del 23 al 27 de novembre; que se celebrin eleccions per escollir els membres de la comissió de seguiment abans del 14 de desembre; i el tancament del plec de bases i la selecció de l’entitat gestora abans d’aquest 31 de desembre.
A més, els representants dels treballadors de la funció pública expliquen en la carta que demanen al cap de Govern tenir accés a la informació de les aportacions al pla de pensions. Sol·liciten el nom concret de les entitats bancàries en les quals s’han obert els comptes, el percentatge de treballadors que contribueixen al pla, i les quantitats ingressades des del mes de juny. També reclamen «un pla de comunicació coherent per part del Govern», ja que consideren que els treballadors requereixen explicacions complementàries als documents que se’ls fa arribar.
Finalment, la Plataforma Sindical va recordar que «a menys de dos mesos per acabar-se el 2015 encara no s’ha derogat la llei que establia reduccions als salaris més elevats de la funció pública», fent referència a les promeses electorals que contenia el programa electoral. Així, demanen que se’ls faciliti la informació en referència a aquest tema, així com sobre la congelació dels triennis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT