PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

La Ruta de les formatgeries compta amb 161 participants

Ja fa quatre anys que l’Espai Ermengol organitza aquesta proposta

Per EL PERIÒDIC

Un tast de formatges, durant un acte a la Seu d’Urgell
Un tast de formatges, durant un acte a la Seu d’Urgell | El Periòdic
L’edició 2015 de la Ruta de les formatgeries de l’Alt Urgell ha experimentat un creixement respecte l’any anterior. En total en les sis visites a diferents formatgeries de la comarca, organitzades per l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, hi han pres part fins a 161 persones. Així ho ha donat a conèixer l’Ajuntament de la Seu d’Urgell en un comunicat d’ahir a la tarda.
Ja fa quatre anys que l’Espai Ermengol organitza aquesta proposta cultural i agroalimentària amb un doble objectiu: donar a conèixer el formatge com a producte agroalimentari del territori i també els seus productors, per tal de donar-los el valor «que es mereixen».
Totes sis sortides s’han iniciat a l’Espai Ermengol, on s’ha fet un recorregut per les diferents plantes, explicant la història del territori a través del formatge i el procés de producció d’aquest. Els participants també han pogut visionar un audiovisual informatiu sobre la Cooperativa Cadí i degustar els productes amb Denominacions d’Origen Protegida Formatge i Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya. 
Cada ruta ha culminat a les poblacions alturgellenques, on els participants han pogut visitar cadascuna de les formatgeries: Mas d’Eroles d’Adrall, Serrat Gros d’Ossera, Baridà de Bar, Castell-llebre de Peramola, L’Oliva d’Oliana i La Reula de Fígols i Alinyà. 
Des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, la regidora de Promoció Econòmica, Mireia Font, va destacar que «l’increment de participants en aquestes rutes és molt positiu» i va posar de manifest que «cada vegada són més nombrosos els turistes que en gaudeixen, ja que és una bona manera de donar a conèixer els formatgers del nostre territori i els productes que elaboren».
 
Diumenge, a una explotació / D’altra banda, l’Espai Ermengol ha organitzat per al diumenge una sortida a una explotació ramadera amb motiu del centenari de la Cooperativa Cadí. L’activitat començarà a les deu del matí amb una visita guiada a la recent inaugurada exposició ‘Temps de Cadí, 100 anys de cooperativa’ de la mà de l’historiador Carles Gascón. També es podrà visualitzar un documental dedicat a les famílies ramaderes del Cadí, degustar el nou formatge ‘Neu’ i realitzar una visita a la granja de cal Gol d’Aravell, on un veterinari de la cooperativa explicarà el funcionament i la història de l’explotació ramadera.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT