PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La dona de la bauma guanya el Fiter Rossell

Un al·legat contra els maltractaments s'endú el premi de novel·la

Per ESTHER JOVER MARTIN

Tots els premiats, ahir en la foto de família a un hotel andorrà.
Tots els premiats, ahir en la foto de família a un hotel andorrà. | TONY LARA
La nena de la casa de la bauma s’ha endut el Premi Fiter i Rossell de novel·la, dotat pel Govern d’Andorra amb 15.000 euros i la publicació del llibre per part de Pagès Editors. L’autora de l’obra és la novella Maria Encarnació Bellostas Puig (Terrassa, 1951) que, per primera vegada, s’atrevia a presentar una obra a un concurs literari i ha fet diana. L’altre gran premi de la 38a Nit literària, el d’investigació històrica, dotat pel Consell General amb 15.000 euros, ha quedat desert. Només s’ha presentat un aspirant i no ha convençut el jurat.
 
La participació d’enguany al Fiter i Rossell s’ha doblat ja que hi han concorregut 14 originals, mentre que l’any passat ho van fer només set textos. En general, la participació al certamen literari –que organitza el Cercle de les Arts i de les Lletres– ha crescut en la majoria de categories i, dels 49 originals s’ha arribat als 65.
Entre els premis n’hi ha dos d’andorrans: el de teatre i el de periodisme. Agustí Franch, de la Massana, ha guanyat el Premi de teatre per l’obra Fred, ambientada al Sispony dels anys 40 i en els fugitius del nazisme que es refugiaven al Principat. Rosa Burgos i Albert Cristòfol, de Qucut Produccions, han obtingut el Premi Tristaina per a treballs emesos o publicats a Andorra pel documental sobre els fallaires Camí del foc. 
 
Entre la nòmina de premiats també hi ha una pirinenca: Laura Casanovas, veïna del Ges (municipi d’Alàs i Cerc, Alt Urgell) que amb la seva segona novel·la, Tornar a casa, ha guanyat un accèssit del Premi de novel·la curta. La seva primera obra, Un estiu a la fi del món, dirigida al públic juvenil, ha guanyat el Premi Ciutat d’Olot. Casanovas, filòloga catalana, treballa als Centres d’Autoaprenentatge del Català.
 
Enguany han quedat dos premis sense dotar, el de divulgació científica i el d’investigació històrica, i en d’altres categories en lloc d’un primer premi s’han atorgat accèssits, com el de novel·la curta, el de contes i narracions i el de poesia.
 
La 38a Nit literària es va celebrar ahir al vespre a l’hotel Fènix d’Escaldes-Engordany, amb l’entrega de premis i un sopar de gala. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT