PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Preocupació per la situació de la Llar d’Infants

Compromís X La Seu alerta d’una reducció de matrícules del 60%

Per EL PERIÒDIC

Façana de la Llar d’Infants La Grandalla, a la Seu d’Urgell.
Façana de la Llar d’Infants La Grandalla, a la Seu d’Urgell. | El Periòdic
Compromís X La Seu va expressar ahir en un comunicat de premsa la seva preocupació per la situació actual de la Llar d’Infants municipal Els Minairons, l’única que ofereix un servei públic a la Seu. El grup indica que aquest curs 2015-2016 hi ha matriculats un total de 69 infants, una xifra que suposa un descens de més del 60 per cent dels nens i nenes matriculats durant el curs 2009-2010, moment en què a la capital urgellenca hi havia dues llars d’infants públiques, La Grandalla i Els Minairons, amb un total de 179 inscrits.
Tenint en compte aquestes dades, Compromís acusa l’equip de govern de l’Ajuntament urgellenc (CiU) de seguir «una estratègia premeditada per tal de desmantellar els sistema públic d’aquest servei, amb l’augment de preus i matrícules, horaris poc adaptats i el tancament de l’equipament del centre històric».
En aquest sentit, la formació incideix en la importància de l’educació dels infants durant l’etapa dels 0 als 3 anys per al seu desenvolupament futur i la necessitat d’ajudar les famílies en la seva conciliació entre vida laboral i familiar. Compromís X La Seu reitera en el text el desig de reobrir la Llar d’Infants La Grandalla, reduir quotes i modificar horaris «quan es tinguin responsabilitats de govern a la ciutat». 
Segons el grup municipal, el descens dels infants matriculats no està relacionada amb la davallada del nombre d’habitants a la ciutat, que ha estat del 5%. Amb dades Idescat, el padró de la Seu ha passat de 13.063 persones el 2009 a 12.366 el 2014. Compromís afirma que la reducció de matrícules és a causa «d’una mala gestió de l’equip de govern».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT