PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El pont de la Plana s’enderrocarà per construir-ne un de més segur

El Govern ha recomanat al Comú d’Escaldes-Engordany que refaci la infraestructura perquè està en mal estat

Per ESTHER JOVER MARTIN

Imatge virtual de com serà el nou pont de la Plana, a la cruïlla de la carretera d’Engolasters amb la de la Comella i la Plana.
Imatge virtual de com serà el nou pont de la Plana, a la cruïlla de la carretera d’Engolasters amb la de la Comella i la Plana. | COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY
Aquest hivern s’iniciaran les obres d’enderroc de l’actual pont de la Plana i la construcció de la nova infraestructura. Els treballs ja han estat licitats i adjudicats però com que el pont està molt a prop de la captació d’aigua del riu Madriu que omple el dipòsit de Capesa, la companyia d’aigua potable que subministra Escaldes-Engordany, s’han hagut d’anar ajornant per garantir que l’empresa pugui moure tubs i instal·lacions.
El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, va recordar ahir que l’adjudicació de les obres es va fer fa uns mesos a Construccions Roca, SA. El projecte constructiu es va tirar endavant després que el Govern enviés un informe a la corporació que «el pont presentava mal estat». El pont de la Plana supera el riu Madriu i uneix la carretera d’Engolasters amb la carretera de la Comella i la Plana. En aquell punt també hi ha el dipòsit d’aigua de Capesa i l’inici del Camí de la Muntanya. «És un dels accessos importants a la vall del Madriu-Perafita-Claror», va subratllar Calvet.

Durant el pròxim hivern començaran els moviments a la zona. Per no tallar la circulació, «primer es farà un pont alternatiu, provisional, per enderrocar el pont actual i construir el definitiu». El Comú ha difós unes imatges virtuals de com quedarà el nou pont i la zona. «Farem el gàlib del pont més alt perquè, en principi, el que pugui arrossegar el riu Madriu passi per sota». El pont també serà «més ample, més alt i tindrà voravies», va afegir el cònsol menor.

Dilluns passat, la forta tempesta que va descarregar va augmentar escandalosament el cabal del riu Madriu, que va baixar desbocat. En aquell punt, el president de Capesa, Eduard López, va afirmar «que el riu feia por i que no es va endur per davant el pont de miracle». Calvet va voler desdramatitzar i va puntualitzar «que el riu baixava molt fort i podia arrossegar tones de pedra que poden fer molt de mal, i l’aigua podia saltar per sobre del pont».

En tot cas, per a més seguretat, el pont de la Plana es farà de nou. A les simulacions virtuals es pot veure com l’amplada de la nova calçada permetrà el pas de dos vehicles i hi haurà una voravia que protegirà els vianants amb un mur de pedra. La zona, a més, s’embellirà.
Calvet va insistir en què els treballs no han començat abans, tot i haver-se adjudicat a l’estiu, perquè el seu inici podia interferir amb la construcció del nou dipòsit de la Plana de Capesa.

355.000 EUROS / El passat 27 de juliol es va aprovar a la sessió de Consell de Comú d’Esacldes-Engordany la proposta d’adjudicació de les obres, sense cap objecció de cap grup. L’empresa adjudicatària ha estat Construccions Roca, per un import de 355.445,86 euros.

El finançament dels treballs no l’assumirà tot l’administració comunal. El Comú escaldenc pagarà gairebé uns 300.000 euros. Els 55.000 euros restants se’ls reparteixen entre FEDA (16.000 euros), Andorra Telecom (17.000 euros) i Capesa (23.000 euros).

Per realitzar adjudicar l’execució del projecte constructiu, es va elaborar un informe tècnic del departament d’Urbanisme del Comú, un informe de la direcció facultativa de l’obra, un altre del departament d’Intervenció i la Mesa de Contractació va argumentar el perquè apostava per Construccions Roca.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT