PUBLICITAT

CANILLO

La pista de gel reobre més eficient i millor il·luminada

Durant l’aturada s’hi han realitzat millores en estalvi energètic

Per EL PERIÒDIC

Vista general de com ha quedat la nova pista del Palau de Gel.
Vista general de com ha quedat la nova pista del Palau de Gel. | ANA /N. M.
Després de sis setmanes tancada (del 13 de setembre al 26 d’octubre), la pista de gel del Palau de Gel d’Andorra ha tornat a l’activitat amb diverses millores relacionades amb l’estalvi energètic. El responsable de la instal·lació i coordinador d’Esports del Comú de Canillo, Francesc Oriol, ha explicat que s’ha canviat el sistema de refrigeració del gel que es produeix a la pista, s’ha substituït el gas per generar el gel per un de més sostenible i s’han fet treballs generals de readaptació i millora de les instal·lacions, com la col·locació de llums led, segons informa l’ANA. La il·luminació led permet una major visibilitat i espectacularitat.

El cost total de la intervenció ha ascendit als 340.000 euros i, tot i que no hi ha un càlcul exacte de l’estalvi econòmic que suposarà, s’estima «un període d’amortització relativament baix, principalment perquè necessitem una rendibilitat mol ràpida dins els nostres comptes d’explotació», ha assegurat Oriol.

Oriol ha afegit que «s’ha estat treballant en la reutilització de tota l’energia calorífica que desprenen els conversors per tal d’utilitzar-la per escalfar l’aigua de la piscina, i també l’aire».Tots els treballs executats «eren necessaris, no són excessivament visibles però ens donen la tranquil·litat que estem aconseguint el màxim d’estalvi energètic», ha subratllat el responsable.

La renovada pista de gel s’inaugurarà oficialment dimecres que ve, dia 11, a les 19.30 hores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT