PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Homenatge al ‘tebeo’ a l’Ambaixada espanyola

La mostra romandrà oberta fins el 20 de novembre, de les 17.30 a les 20.30 hores

Per EL PERIÒDIC

‘Roberto Alcázar y Pedrín’, un dels clàssics del gènere
‘Roberto Alcázar y Pedrín’, un dels clàssics del gènere | ANA/G.LL.T
Els tebeos: fàbrica de somnis és el nom que rep l’exposició que es podrà veure del 10 al 20 de novembre a la Sala Polivalent de l’Ambaixada d’Espanya. La mostra, organitzada per la mateixa ambaixada i coordinada pel massanenc Joan Piera, té una doble finalitat. D’una banda, vol commemorar l’exposició que l’ambaixada va acollir ara fa vint anys, on el món del còmic ja era el protagonista. De l’altra, s’hi vol fer un repàs del que ha donat de si aquest gènere a Espanya.
Fa dues dècades, l’Ambaixada d’Espanya acollia una exposició sobre els 100 anys del còmic a Espanya. Una mostra on es volia reconèixer el paper que va jugar aquest format en els anys més complicats que va viure políticament l’Estat veí del sud. 
Ara, en l’exposició d’aquest 2015 s’hi reprodueix una part d’aquella mostra inicial i es complementa amb una representació del gènere del còmic a Espanya més recent. Així doncs, s’hi poden trobar vinyetes de personatges cèlebres, com ara Mortadelo i Filemón, Súper López, el Capitán Trueno o Roberto Alcázar y Pedrín. També s’hi poden veure les portades de revistes cèlebres com TBO, Tiovivo o El DDT. L’acte inaugural de l’exposició tindrà lloc el proper dimarts 10 de novembre a les 19 hores. La mostra romandrà oberta fins el 20 de novembre, de les 17.30 a les 20.30 hores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT