PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Impulsen un clúster esportiu al Pirineu i al Prepirineu

L’objectiu és potenciar les activitats a l’entorn natural de la zona

Per EL PERIÒDIC

Un grup practica ràfting al Parc del Segre.
Un grup practica ràfting al Parc del Segre. | RÀDIOSEU
Amb la finalitat d’impulsar la preparació d’activitats que aprofitin els espais naturals de la zona, el consorci Globalleida impulsarà un clúster d’esports d’aventura al Pirineu i al Prepirineu. La iniciativa es tirarà endavant durant el proper exercici, en paral·lel amb la creació del primer clúster de l’oli català, tal com informa ràdio Seu.
 
La intenció del projecte és, en col·laboració amb el teixit empresarial del sector esportiu, sumar esforços d’actors públics i privats per tal de recolzar i reforçar l’activitat que ja duen a terme les desenes d’empreses que potencien els actius del territori per a la pràctica d’activitats en el medi natural pirinenc.
 
El Comitè Executiu i el Consell General del Globalleida van celebrar una assemblea, a Lleida, on es va informar que durant el 2015 el consorci va impulsar la creació de 106 empreses que, al seu torn, van generar 159 llocs de treball. D’altra banda, les quinze empreses que participen al programa Start-up Catalonia (un programa que facilita el creixement d’empreses joves conjuntament amb el Govern) també van crear 53 llocs de treball nous aquest any. La seva facturació global va créixer un 170%, passant de 2,6 a 7 milions d’euros. El clúster d’esports d’aventura s’implementarà paral·lelament a la creació del primer clúster de l’oli de Catalunya.
 
El conseller delegat de Globalleida, Oriol Oró, va destacar per a l’ACN dos altres projectes per l’any que ve. Per una banda, les comarques de Ponent seran les primeres de posar en marxa un nou projecte pilot conjuntament amb la Generalitat (en concret, amb l’Agència per a la competitivitat de l’empresa-ACCIÓ) dirigit a empreses que durant els anys de crisi s’han estancat o han reduït la seva facturació. Es tracta, segons Oró, de «fer un replantejament estratègic de les línies de negoci d’aquestes empreses per poder abordar el futur de forma més competitiva i amb més garanties».
 
D’altra banda, l’altre gran objectiu és treballar en la millora de l’accés al món laboral, a través de programes com Singular Talent, un programa d’àmbit català en el qual participen totes les universitats de Catalunya i importants grups empresarials. S’emmarca dins el programa de la garantia juvenil per ajudar a trobar feina a joves amb estudis superiors. 
 
Segons Globalleida, l’àrea de finançament del consorci és un referent en la promoció d’activitats per acostar el crèdit als empresaris.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT