El Don Denis Santa Coloma es manté ferm

El conjunt de Richard Imbernón supera per la mínima al Tic Tapa Sant Julià, que suma la primera derrota de la temporada

Per #GASS

Conteh envoltat de Lima, Ramos i Rebés, en el primer duel ahir al Centre d’Entrenament de la FAF. | L. Davó / FAF
El duel més transcendental de la sisena jornada de la Lliga Grup Becier enfrontava ahir el Don Denis FC Santa Coloma amb el Tic Tapa Sant Julià en el primer partit al Centre d’Entrenament de la FAF de Primera Divisió. Va ser una estrena de luxe, amb els dos conjunts que havien mostrat estar més en forma fins ara, per a unes instal·lacions de luxe.

El partit va entrar ràpidament en el guió esperat i que s’havia vist en els enfrontaments anteriors entre aquests dos conjunt. El clàssic andorrà va veure com en la primera meitat, va ser el Santa Coloma qui va prendre el control de la pilota. Les ocasions, però, es van veure repetidament en les dues porteries en una primera part atractiva en quant a joc. Malgrat els diferents esforços del primer i segon en la classificació, fins ahir, els jugadors van enfilar el camí cap a vestuaris sense haver encetat el marcador (0-0).

Després de diversos intents, va ser el Don Denis qui es va avançar. En una jugada amb diversos refusos dins l’àrea, la pilota va arribar als peus de Gabi Riera, que no va tardar en enviar la pilota al fons de la xarxa per fer el 0-1, que acabaria sent definitiu. Va ser al minut 56 de partit i encara restava més de mitja hora per acabar el partit. Malgrat que quedava força per acabar el matx, els d’Imbernón van aplegar les línies i van canviar el plantejament posant més homes a la defensa i buscant el contraatac.

El Santa Coloma va patir, però el Sant Julià no va ser capaç de posar la punta definitiva per arribar a batre la porteria defensada ahir per Eloy Casals. A tot això, els lauredians van  acabar encaixant la primera derrota aquesta temporada. A més a més, els de Raúl Cañete van deixar la segona posició de la taula i van baixar fins la quarta, després de les victòries de l’FC Lusitans Les Barques i la UE Santa Coloma. Per la seva banda, el líder es va col·locar encara més líder i va ampliar l’avantatge d’un sol punt als dos.

Tot i la notícia positiva per a ell i el seu equip, Imbernón va indicar  encara és aviat i no se’n refia: «Queda molt. Pràcticament acabem de començar i això s’acaba decidint sempre al play-off». Per la seva part, Cañete estava molt satisfet de la feina dels seus jugadors i va veure un duel molt igualat que podia haver caigut de les dues bandes. «Estic molt satisfet i animat perquè he vist que els meus jugadors ho han donat tot. El Santa Coloma ha aprofitat l’oportunitat i després s’ha tancat al darrera», explicava el tècnic del Tic Tapa, que recorda el que va passar amb els colomencs en l’inici de la temporada passada: «Només van guanyar un dels quatre primers partits i van acabar sent campions. Un dia tens una davallada i l’altre al contrari». Cañete ho va comentar davant el fet que en qüestió de només dues jornades el seu equip ha passat de la primera a la quarta plaça de la taula.

La UE no falla i es posa segon

Amb la derrota del Tic Tapa Sant Julià, la UE Santa Coloma era conscient que si guanyava pujaria a la segona posició de la classificació. La Adelita UE Engordany va plantar cara, però al minut 57 Albert Rodríguez va acabar amb la resistència local. En el temps afegit, Sergio Crespo va sentenciar el partit i Cristian González va ser expulsat amb vermella directe. Amb aquesta derrota, els d’Otger Canals es desinflen a la taula després del gran inici que van fer, i es queden amb set punts, a quatre del Sant Julià.

Aguilar marca el camí al Lusitans

Sòlida victòria de l’FC Lusitans Les Barques davant el Penya Encarnada d’Andorra. José Antonio Aguilar va ser l’autor dels dos gols visitants després que entrés a la segona meitat substituint Lucas Maciel. El davanter va avançar als seus al minut 52 i al 78 va posar el 0-2 definitiu, que va permetre l’equip de Jordi Pascual pujar una posició més a la classificació i situar-se tercer. El Penya, per la seva part, es manté a la sisena  plaça, prop de l’Engordany i també de l’Encamp.

Primera victòria de l’FC Encamp

Golejada en el duel de cuers. L’FC Encamp i l’Assegurances Generals FC Ordino lluitaven ahir per sumar la seva primera victòria de la temporada i van ser els d’Òscar Guerrero qui van sortir premiats en l’estrena al Centre d’Entrenaments de la FAF. Renato Mota va fer el primer gol encampadà en l’inici de la segona part i el duel es va mantnir amb el 1-0 fins el minut 85, però Víctor Bueno va posar distància entre mig. Xavi Prat va sentenciar al temps afegit amb el 3-0 definitiu.