Segueix sent preocupant

Derrota contundent d’un MoraBanc que no aixeca el cap contra un Barça sobradament superior

Per ALBERT CANES

Víctor Sada llança a cistella forçat davant la pressió de Carlos Arroyo, ahir al Poliesportiu d’Andorra. | EMILIO PRENAS
Era previsible la derrota? Sí. El Barça és el millor equip de l’ACB actualment i el MoraBanc no venia del millor moment. Però un objectiu important era deixar una bona imatge i, si el partit hagués durat només 20 minuts, els de Joan Peñarroya ho haguessin aconseguit. Al final, amb una derrota per 23 punts, no es va assolir l’objectiu.

Un ritme trepidant va caracteritzar l’inici del partit. Bogdanovic de  tres i una esmaixada de Beto al contraatac van iniciar l’espectacle al Poliesportiu. Se situava el 6-2 i el Morabanc semblava estar en forma, però el Barça va donar un toc d’atenció important amb un parcial de 0-15 en tres minuts només començar. Els rebots ofensius i les empanades en defensa, van permetre al Barça posar-se 11 amunt (6-17). Tot i semblar que el duel agafaria la dinàmica dels pitjors moments dels últims partit ja des de l’inici, el MoraBanc va reaccionar. Van tancar bé la zona i el desencert dels blaugrana va permetre acostar-se molt. Sada dirigia un joc atractiu i ràpid i donava senyals d’estar totalment recuperat de les molèsties. Van arribar a caure de 13 punts, però els tricolors van acostar-se fins arribar al 20-24 al final del primer quart amb cistella al contraatac de Pino tancant el període.

La reacció definitiva va arribar al segon temps. Un festival de triples, amb dos de Clark, dos de Schreiner i un de Sada i Bogdanovic, va permetre els tricolors igualar el marcador i fins i tot avançar-se (37-35). Va arribar el que no hi havia hagut fins ara durant la temporada: encert màxim des de la línia exterior. Malgrat tot, i jugar a un bon nivell, els tricolors van arribar al descans amb més diferència que en el primer quart amb un impuls final del Barça i un triple sobre la botzina de Justin Doellman (40-47) que deixava tocats als de Peñarroya.

Desconnexió i trencament

Aguantar al Barça durant dos quarts va ser tot el que va poder el MoraBanc. Bogdanovic  i Clark van anotar dues cistelles després d’una de Satoransky i després els visitants van clavar un parcial aclaparador (2-14) que va trencar el partit. Els tricolors van repetir errades i van perdre pilotes en excés, i a més, de la manera més ximple possible. En atac no van produir. L’encert es va esgotar i pràcticament no es va llançar de fora i els blaugrana van trencar la defensa tricolor amb facilitat. Satoransky va fer valdre la seva condició física i Lawal i Tomic eren imparables sota cistella. De tir lliure, Stojanovski va fer els dos darrers punts en un quart en què el MoraBanc en va fer només 12, pels 23 del Barça. El partit encarava els últims deu minuts amb el marcador totalment decidit (52-70).

Era qüestió que el BCA acabés donant una bona imatge en l’últim quart i no marxés amb el cap baix, dins del que podia. Però el Barça ho feia tot amb molta facilitat tot i no es volia privar de l’espectacle, que és el que va donar en els últims minuts. Els tricolors van tenir uns bons minuts i van passar d’un +22 a un +13 gràcies a un parcial de 9-0 (68-78). Xavi Pascual va demanar temps mort a falta de tres minuts per a la conclusió perquè no volia deixar passar ni aquesta, quan el duel estava en els minuts de la brossa. Molta gent ja havia marxat del Poliesportiu, però el Barça va tenir forces i ganes per un últim parcial de 1-11, que feia marxar als jugador de MoraBanc amb el cap baix als vestidors i deixava clar que amb 20 minuts bons no és suficient. L’encert que van tenir el segon quart no el van trobar en la segona meitat i van tornar a oferir una versió més fluixa, que acompanyada per la qualitat del Barça, va ser demolidora.

Res a fer per a un MoraBanc que suma la quarta derrota, tercera consecutiva, i que encara no coneix el triomf a casa. Shermadini va deixar una imatge preocupant amb pèrdues inexplicables i un desencert frustrant. El georgià va fer un -4 de valoració i només tres punts. Sense dubte, l’inici de temporada del pivot és la nota més negativa d’un conjunt que va tenir bons moments, però que va faltar regularitat. Schreiner va ser el més valorat dels tricolors amb un 14 gràcies als 9 punts i les 7 assistències que va fer. Jones, el màxim anotador amb 10 punts.

Per part del Barça, Tomic, amb 15 punts , 8 rebots i 26 de valoració, va ser el clar dominador del duel, però tot el conjunt blaugrana va fer un partit per emmarcar. Doellman, Ribas, Lawal van superar els 10 de valoració i Satoransky va marcar-ne 20. El Barça segueix imbatut i lider.

Seguirà el període de reflexió al vestuari tricolor abans d’encarar el següent matx a la pista sempre complicada del CAI Saragossa diumenge vinent. Serà un partit entre dos conjunts en una situació delicada, amb un balanç de 1-4. S’espera una nova setmana dura a Andorra.