PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Noah Albaladejo, camí de ser el millor esquiador d’Europa

La pàgina web ‘Downdays Freeski Culture’ obre una votació per escollir el ‘rider’ número 1 a nivell continental, en la qual hi és l'andorrà

Per A. CANES

Noah Albaladejo, que va guanyar el B&E Invitational, és un dels quatre millors esquiadors d’Europa segons els resultats a ‘Downdays Freeski Culture’.
Noah Albaladejo, que va guanyar el B&E Invitational, és un dels quatre millors esquiadors d’Europa segons els resultats a ‘Downdays Freeski Culture’. | Planksclothing
Que de l’esport nacional acaben sortint grans joies és un fet evident. En l’esquí han aparegut part dels millors esportistes de la història d’Andorra, alguns dels quals encara estan en actiu. Mireia Gutiérrez, Lluís Marín, Roger Vidosa, Vicky Grau... Són noms que han portat el nom d’Andorra per arreu d’Europa i el món i que han quedat gravats en la història andorrana, i alguns segueixen gravant-la. 
 
El següent pot ser Noah Albaladejo. La pàgina web Downday Freeski Culture, la més prestigiosa d’Europa en el sector, va iniciar dilluns passat una votació popular per descobrir el millor esquiador d’Europe en funció de les competicions realitzades i també a partir de les pel·lícules en les quals han aparegut els candidats. 16 esquiadors van iniciar el camí i ara només en resten quatre, entre ells l’andorrà. Les votacions consisteixen en rondes en les quals dos esquiadors són emparellats i qui més vots obté passa a la següent ronda. Albaladejo va superar la fase inicial superant el francès Julien Lange amb el 61% dels vots respecte el 39% del seu rival en la votació. En la segona ronda, que donava accés a la semifinal, el rider del Principat va sobreposar-se amb un ajustat 52-48% al Suís Jérémie Heitz, segon classificat del Freeride World Tour. 
 
La classificació d’Albaladejo a la semifinal del premi a millor esquiador continental es va donar a conèixer ahir, moment en què es va iniciar la votació per a l’accés a la final. El rival és un amic i més que conegut rider de l’andorrà. Es tracta del resident al Principat, Henrik Harlaut, doble campió mundial dels X Games el 2013 i 2014 en categoria Big Air. El suec, però, va patir una caiguda als últims X Games que el va deixar un temps sense competir. Això pot beneficiar al rider andorrà, que en el primer dia de votació de semifinals guanyava el seu amic amb claredat per un 70-30% favorable (al tancament de l’edició). 
 
En l’altre semifinal s’enfrontaven el txec Daniel Janka i l’alemany Lukas Joas, amb uns resultats provisionals molt més igualats. El període de votacions en les semifinals està obert fins aquest mateix dijous, moment en què s’iniciarà el procés per escollir el millor esquiador d’Europa d’entre els dos finalistes. Les possibilitats que aquest sigui l’andorrà són elevades, però les votacions finals són les que ho decidiran tot i les que donaran el premi del prestigi de ser el millor del contintent. 
 
A tot això, Albaladejo es trobava ahir a Barcelona en la presentació de la nova pel·lícula en què hi ha aparegut: Round 2.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT