PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les addiccions tecnòlogiques, centre de la ponència del doctor Xavier Carbonell

La Fundació Crèdit Andorrà organitza la conferència i els actes paral·lels

Per EL PERIÒDIC

L’especialista en addiccions tecnològiques, Xavier Carbonell.
L’especialista en addiccions tecnològiques, Xavier Carbonell. | CRÈDIT ANDORRÀ
La Fundació Crèdit Andorra, en el marc de les activitats del programa La salut al dia, aposta per la promoció i la divulgació de material al voltant de l’ús que fan els joves de les tecnologies. D’una banda, organitza demà la conferència Ús i abús de les noves tecnologies entre els joves, a càrrec de Xavier Carbonell, doctor en psicologia i especialista en addiccions tecnològiques. De l’altra, ha editat la guia Pares, fills i noves tecnologies: el diàleg és possible, la primera de la col·lecció Guies preventives per a pares i fills, els continguts de la qual ha elaborat el psicòleg clínic Jordi Royo.
 
El doctor en psicologia i especialista en addiccions tecnològiques, Xavier Carbonell, realitzarà demà a les 19 hores, a l’edifici Crèdit Centre, una conferència sobre addiccions tecnològiques dels adolescents. Sota el nom Ús i abús de les noves tecnologies entre els joves, Carbonell abordarà com i quines addiccions a les noves tecnologies de la informació i de la comunicació poden afectar els joves. El ponent explica que navegar per la xarxa, jugar a un videojoc, telefonar o enviar SMS o whatsapps poden ser adaptacions necessàries a un nou instrument de comunicació, conductes excessives que poden tenir conseqüències negatives, malestars transitoris que remetran espontàniament al cap d’un temps, o estats evolutius en els quals la comunicació amb els pares és viscuda com a essencial. «Aquestes complicacions desperten una gran preocupació, perquè interfereixen en l’exercici acadèmic i en la relació familiar de joves i adolescents», conclou.
Carbonell és doctor en psicologia i Catedràtic de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Des del 1985 és psicòleg clínic al centre d’atenció a addictes a drogues Garbivent de Barcelona. 
 
Paral·lelament, durant l’acte es presentarà la primera de les publicacions de la col·lecció Guies preventives per a pares i fills, que porta per títol Pares, fills i noves tecnologies: el diàleg és possible. Es tracta d’un material didàctic ideat expressament per aconsellar pares i fills. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT