PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andbank, millor entitat de banca privada d’Andorra

El premi s’atorga anualment per la revista ‘The Banker’

Per El Periòdic

El director general, Ricard Tubau.
El director general, Ricard Tubau. | Ricard Tubau
Andbank ha estat escollida com a millor entitat de banca privada d’Andorra per la prestigiosa revista britànica The Banker, editada pel Grup The Financial Times. La publicació ha reconegut amb aquest guardó els més de 85 anys d’experiència en banca privada, la seva experiència contrastada en gestió de patrimonis, així com el creixement i la diversificació internacional del grup.
 
Aquest premi s’atorga anualment als millors bancs privats de cada país, de fet, és la primera vegada que un banc andorrà el guanya per segon any consecutiu. La distinció confirma la sòlida trajectòria de l’entitat, que compta amb una de les ràtios de liquiditat i solvència més altes del sector (68,39% i 18,02% respectivament a tancament del primer semestre de 2015).
 
La creació de valor per al client juntament amb la protecció de la seva riquesa han estat els pilars en els quals s’ha basat la gestió patrimonial del grup, sempre seguint criteris de rendibilitat i excel·lència. Andbank va tornar a batre el seu màxim de recursos de clients sota gestió el 2014. L’increment dels recursos, de 7.978 milions d’euros, s’explica en part pel creixement inorgànic (arran de la incorporació del negoci retail d’Inversis amb més de 5.454 milions d’euros) i també pel creixement orgànic sostingut (1.916 milions d’euros).
 
Aquest increment ha estat un dels factors clau per rebre aquest guardó, que també destaca que Andbank s’ha consolidat com el nou líder del sector. A tancament del primer semestre de 2015, el grup continua en la mateixa línia de creixement, augmentant els seus actius sota gestió de gener a juny en prop de 900 milions d’euros consolidant-se com al líder de la plaça també en volum de negoci (actius sota gestió més inversió creditícia). 
 
El grup ha acompanyat els bons resultats en la gestió de patrimonis amb uns alts nivells de rendibilitat per a l’accionista el 2014. El marge ordinari es va tancar en el màxim històric de 220 milions d’euros, un 13,18% superior al de l’any anterior, demostrant una vegada més l’excel·lent capacitat del model de negoci en generació de resultats. El marge d’explotació es va mantenir en els 86,1 milions d’euros.
 
Andbank fa un balanç molt positiu de l’evolució del negoci. El director general del Grup, Ricard Tubau, va destacar: «El model de negoci únic d’Andbank, basat en l’especialització en banca privada i en el servei al client, ens ha permès liderar el sector. I gràcies a la confiança dels nostres clients i a la dedicació del nostre equip de col·laboradors ens hem posicionat com un Grup financer solvent i de contrastada reputació». El guardó suposa un important reconeixement internacional. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT