PUBLICITAT

coll de nargo

Els GRAE rescaten dos escaladors a Coll de Nargó

Els aficionats practicaven descens quan van quedar enganxats amb la corda

Per El Periòdic

| ACN / FERRAN G.QUERALT
Una de les nombroses actuacions efectuades el passat cap de setmana per part del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE) s’efectuava el diumenge a Coll de Nargó, on dues persones van haver de ser rescatades mentre practicaven descens.
 
En un cap de setmana especialment conflictiu, en què els Bombers van haver de fer un total de nou rescats de muntanya al conjunt de Catalunya, l’avís de Coll de Nargó es va rebre a quarts de sis de la tarda, segons informa Ràdio Seu. A banda dels GRAE, també hi van intervenir efectius dels Pompiers d’Aran, que van explicar que als dos escaladors se’ls van enredar les cordes mentre feien el descens, a la tercera reunió de la via Esperó Xelo-Bam. Els dos aficionats no van patir ferides, però es van quedar més d’una hora penjats a la paret.
 
Prèviament, cap a dos quarts de quatre de la tarda, es van atendre dues dones que feien el cim de Montsaliente (Espot, Pallars Sobirà) i que s’havien desorientat i havien quedat atrapades en una zona força nevada pel temporal de dilluns passat. L’helicòpter les va localitzar a les 17.18 hores i les van traslladar en perfecte estat fins el pàrquing de l’estany de Sant Maurici.
 
A Sant Esteve de la Sarga van haver de fer dos serveis al Congost de Mont-Rebei. Poc abans de les onze del matí, un home de 38 anys va resultar ferit en caure-li un roc al peu i a la cama i va ser traslladat en helicòpter a l’Hospital de Tremp. Menys de cinc hores després, cap a dos quarts de quatre de la tarda, una dona va rebre l’impacte d’un roc al cap mentre practicava escalada i va quedar penjada a mitja paret a 80 metres d’altura. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT