PUBLICITAT

Andorra La Vella

Presència de la robòtica al nou curs acadèmic

En el marc d’iniciatives tecnològiques es celebra la 2a competició Micro First Lego League

Per ESTEFANIA GRACIA

Els equips de la 1a Micro First Lego League mostren els robots.
Els equips de la 1a Micro First Lego League mostren els robots. | ANDORRA TELECOM
De cara al proper curs acadèmic que s’iniciarà a partir del setembre de 2016, «els continguts relacionats amb la robòtica passaran a formar part del programa lectiu de Segona Ensenyança de quart curs» així ho va confirmar ahir la directora de l’Escola Andorrana, Ester Vilarubla, durant la presentació la 2a edició de la competició de robòtica Micro First Lego League. D’aquesta manera, Vilaruba va destacar que seguint amb les línies internacionals, s’inclourà la robòtica al curs, tot i que actualment a Andorra ja s’ofereix aquest contingut mitjançant una assignatura optativa d’informàtica. 
 
D’altra banda, la directora va recalcar que des del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ja s’estan renovant els programes de Segona Ensenyança, que seran publicats a principis de l’any vinent. En aquest marc, Vilaruba va voler destacar la importància de potenciar aquest tipus de coneixements amb iniciatives de caràcter competitiu i lúdic. Com ho és la segona competició andorrana de la Micro First Lego League, un desafiament mundial adreçat a escolars que té com a eixos la innovació, la ciència i el treball en grup. D’aquesta manera, la segona edició de l’esdeveniment celebrarà la seva final –que estarà oberta a tot el públic interessat– el proper 19 de desembre al Centre de Formació Professional d’Aixovall entre les 11.00 i les 13.00 hores.
 
Així, un any més, l’Escola Andorrana i Andorra Telecom refermen el seu compromís amb aquest acte «després de l’èxit aconseguit en la prova pilot celebrada l’any passat», segons van voler confirmar ahir ambdues entitats durant la presentació de la segona edició d’aquesta proposta tecnològica. En aquesta ocasió, un total de 54 estudiants s’han presentat per formar part de la competició consistent en dissenyar, construir i programar robots emprant la tecnologia Lego Mindstorms. 
 
Aquest any n’han volgut formar part diferents alumnes de quart de secundària de l’Escola Andorrana dels centres de Santa Coloma (amb 12 estudiants), Ordino (amb 10) i Encamp (amb 32). Per poder treballar en les millors condicions i atencions, els participants es dividiran en grups de quatre a sis membres. Els impulsors volen promoure així «la investigació, la resolució dels problemes o el treball en equip als estudiants d’entre 10 i 16 anys» que s’hi han volgut presentar, així ho va remarcar el director de Relacions amb el Client i Màrqueting d’Andorra Telecom, Carles Casadevall,durant la presentació de l’acte. 
 
La prova d’aquest any es desenvoluparà partint del desafiament Trash Trek, on es buscarà reptar als joves a buscar noves formes de gestionar els residus amb un projecte desenvolupat en dos àmbits: ciència i robòtica. 
 
D’aquesta manera, segons van informar els seus impulsors, «el projecte científic ha d’identificar un problema real, investigar-lo i proposar-hi una solució innovadora mentre que el desenvolupament d’un robot preveu que participi en la resolució de missions preestablertes utilitzant conceptes d’enginyeria».
 
Un cop celebrada la competició, els tres primers classificats obtindran una plaça en el torneig First Lego League (FLL) a Barcelona, que tindrà lloc entre el 13 i el 28 de febrer de l’any vinent. 
Aquesta prova forma part de les eliminatòries de la final espanyola i del Torneig Internacional que tindrà lloc del 22 al 25 d’abril a la citat de Sant Louis (Estats Units). 
PUBLICITAT
PUBLICITAT