PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Caminada popular al Dia Mundial de la Diabetis

L’ADAU organitza una sortida diumenge al Parc Olímpic del Segre

Per EL PERIÒDIC

Un home fa servir un punxador per extreure una prova de sang del dit.
Un home fa servir un punxador per extreure una prova de sang del dit. | GENCAT
Aquest dissabte torna a celebrar-se el Dia Mundial de la Diabetis i, per commemorar-ho, l’Associació de Diabètics de l’Alt Urgell (ADAU) organitza diumenge una caminada popular al Parc Olímpic del Segre.
Com en anteriors edicions, l’activitat física oferirà als interessats dues opcions de recorregut. La primera elecció recull als participants que surtin a les 11 del matí des del Parc del Segre i anirà fins a la gravera. La segona, bastant més assequible, arrencarà a les 11:30 del matí i consistirà en una volta pel recinte del Parc del Segre.
 
La caminada també servirà a l’ADAU per oferir tota la informació sobre la diabetis i sobre els aliments i hàbits que ajuden a prevenir-la. L’estil de vida és un factor condicionant a l’hora de desenvolupar la malaltia. Una dieta adequada i personalitzada, juntament amb la pràctica regular d’exercici físic, mantenir un pes adequat, l’absència del tabaquisme i el consum moderat d’alcohol són factors que contribueixen a tenir un menor risc de desenvolupar Diabetis Tipus II, segons apunten els especialistes.
 
Activitats arreu de Catalunya/ Més enllà del territori urgellenc, per commemorar dissabte 14 de novembre el Dia Mundial de la Diabetis i alhora per conscienciar a la gent de la importància de portar una alimentació saludable que ajudi en el control d’aquesta malaltia, s’han organitzat activitats arreu de Catalunya al voltant d’aquest dia. Per exemple, a Barcelona, la il·luminació de l’Ajuntament serà de color blau i el divendres 13 de novembre a les 19:00 hores, aquesta serà l’activitat que donarà el tret de sortida a tots els actes del Dia Mundial. 
 
A més, s’il·luminaran també edificis emblemàtics com l’Ajuntament de Berga i el de Sarrià de Ter, entre d’altres. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT