PUBLICITAT

Andorra La Vella

Tres de les 26 obres presentades opten al Premi Carlemany

El reconeixement es basarà en els valors artístics i temàtics

Per EL PERIÒDIC

Imatge del lliurament del Premi Carlemany de l’any passat.
Imatge del lliurament del Premi Carlemany de l’any passat. | ALEX LARA
El Govern i Edicions Proa donaran a conèixer el proper dimarts el guanyador del cinquè Premi Carlemany per al Foment de la Lectura. L’acte es farà a les 19.30 hores a l’Andorra Park Hotel i el guardó estarà dotat amb un total de 10.000 euros, aportats pel Govern, el Grup 62, la Fundació Enciclopèdia Catalana, i amb la publicació de la novel·la, el març de 2016, a Edicions Proa. El guardó recaurà en una de les tres obres seleccionades entre un total de les 26 presentades.
 
El reconeixement premiarà l’obra que tingui els valors artístics i temàtics que puguin tenir més interès entre el públic jove. D’aquesta manera, els impulsors han destacat que malgrat no es tracti d’un premi literari juvenil, té com a objectiu fer partícip aquest col·lectiu per potenciar la consolidació de nous lectors. 
 
Així, en aquesta edició, s’han rebut 26 treballs, i després d’una primera selecció per part dels membres del consell lector, serà un jurat juvenil format per nou alumnes d’entre 14 i 16 anys dels tres sistemes educatius d’Andorra els encarregats d’escollir al guanyador.
Les tres novel·les aspirants al Premi han estat pre-seleccionade, per membres del consell lector, format pels escriptors catalans Núria Pradas i Mercè Escardó, els professors dels tres sistemes educatius Olaya Gordillo, Sílvia Sinfreu i Carmen Pegalajar, i Josep Lluch, editor i representant d’Edicions Proa.
 
Després d’aquesta primera selecció, es van lliurar les novel·les aspirants al jurat juvenil esmentat, i van ser aquests els encarregats de triar a l’autor premiat. El jurat ha estat composat per: Laura Riba Palma, Marina El Hihi Nieves i Marc Medeiros Carvalho de l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp; Marc Camardons Cirera, Martín Salvador Aísa Gómez i Xavier Ribert Arqués, del Col·legi Sant Ermengol; i Carolina Llorens Sancho, Maria Braque Vendrell i Marta Font Junyent, del Lycée Comte de Foix.
 
Primera edició del Premi / Les obres que han anat guanyant el Premi Carlemany segueixen tenint presència, i és que els impulsors han volgut recordar que en el primer lliurament es va guardonar l’obra Hipnofòbia, de Salvador Macip. Posteriorment, Sota el mateix cel de Núria Pradas va ser l’obra guanyadora de la segona edició; i L’home dels ulls grisos d’Antoni López Massó en la tercera edició. 
 
D’altra banda, i prenent el guardó més recent, l’any passat el Premi Carlemany per la Foment de la Lectura va ser atorgat a l’obra Coses que no podrem evitar de Verònica Sánchez. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT