PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fins a finals d’any, llista d’espera per poder adquirir carn de poltre

Landry Riba reflecteix l’èxit de la comercialització en el fet que els productors no donen a l’abast

Per M. C.

Un gos de pastura correteja entre els cavalls que pasturen als prats de la Cortinada.
Un gos de pastura correteja entre els cavalls que pasturen als prats de la Cortinada. | TONY LARA
La comercialització de carn de poltre engegada en iniciar-se aquest 2015 ha resultat en l’èxit que se n’esperava, després de la prova pilot desenvolupada els dos darrers anys. Els productors locals de vianda de poltre no donen a l’abast davant de l’interès suscitat entre la ciutadania andorrana, que es veu supeditada a una llista d’espera en cas de voler adquirir aquest producte. 
 
L’èxit de la comercialització de la carn de pollí era traslladat ahir als mitjans de comunicació per part del director del departament d’Agricultura del Govern, Landry Riba, qui, no obstant, va assegurar que malgrat l’acollida d’aquest aliment al mercat, no s’ha previst incrementar a curt termini la cria d’aquests animals per a la seva entrada al sector alimentari. Segons Riba, l’èxit ha estat equitatiu en les dues vies de comercialització existents avui dia: tant a través de la Societat de Ramaders d’Andorra S.A., dedicada a la venda a l’engròs, com mitjançant Poltrand, que serveix directament a domicili i que, fins a finals d’any, es veu obligada a mantenir una llista d’espera a causa de la sobrecàrrega de demanda per part dels consumidors del país.
 
En l’actualitat es crien a Andorra entre uns 120 i 150 pollins destinats a l’engreix. En cas que la demanda d’aquesta matèria nutricional vagi en augment, des del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat es preveu rebaixar la xifra d’animals que es destinen a l’exportació en benefici del comerç interior en lloc d’augmentar el nombre de cries.
 
Els segells de qualitat impulsats per Agricultura no han tingut la mateixa sort; Riba va reconèixer que, si bé s’ha rebut més demanda de l’acreditació de recepta tradicional, el segell de producte agrícola no ha tingut la demanda esperada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT