PUBLICITAT

Andorra La Vella

La Cantata Transatlàntida fa parada a l’auditori d’Andorra la Vella

L’acte reunirà a 250 joves de grups corals i alumnat d’instrument

Per EL PERIÒDIC

Cartell de la Cantata Transatlàntida.
Cartell de la Cantata Transatlàntida. | COMÚ ANDORRA LA VELLA
les escoles de música de la Seu d’Urgell, Puigcerdà, Berga i de l’Institut de Música d’Andorra la Vella, clouran aquest dissabte un projecte en comú que van iniciar durant el curs 2014-2015. Es tracta del Concert de la Cantata Transatlàntida, que reunirà un total de 250 alumnes que conformaran l’orquestra; amb els grups corals i l’alumnat d’instrument dels quatre centres educatius participants, a l’Auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella, a les 18.00 hores. 
 
A més, tots els cantants i músics integrants efectuaran una visita a la Casa de la Vall, faran una ruta guiada pel Centre Històric d’Andorra la Vella i visionaran l’audiovisual El Camí del Foc de l’Associació Fallaires d’Andorra la Vella i un vídeo de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, al Centre de Congressos. 
 
En aquesta ocasió, la direcció musical del projecte és farà a càrrec d’Eugeni Sokhatskyy, que també ha elaborat els arranjaments orquestrals. D’aquesta manera, els alumnes, a més d’actuar, també han participat en activitats relacionades amb cadascuna de les ciutats que han anat visitant. Aquestes activitats s’han anat fent amb el suport de l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell, la Vinoteca Refilat, Andorra Turisme, el Comú d’Andorra la Vella, Govern d’Andorra, i el Patronat Municipal de La Patum.Tot i això, aquest és el segon projecte en comú que porten a terme les quatre escoles, després de la Cantata Va de Rock! que es va fer l’any 2013.
 
Les entrades per assistir al Concert de la Cantata Transatlàntida ja estan disponibles i es poden comprar al web www.tincticket.com i a la taquilla de l’Auditori.
 
Cantata Transatlàntida / Aquesta és una obra escrita pel compositor mallorquí Baltasar Bibiloni, amb un text del poeta Miquel Desclot. Va ser estrenada l’any 2002 al Palau Sant Jordi de Barcelona, per encàrrec del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, amb motiu del centenari de la mort del poeta Jacint Verdaguer. 
 
El text descriu una sèrie d’aventures d’una formiga que, inspirada per l’obra L’Atlàntida de Jacint Verdaguer, emprèn viatge per trobar el continent perdut. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT