PUBLICITAT

Andorra La Vella

El comú dóna un suplement de 5.300 € als Fallaires de la capital

L'implement vol fer front a la concessió d'una subvenció extraordinària

Per EL PERIÒDIC

Celebració dels Fallaires d’Andorra la Vella durant el dia de Sant Joan.
Celebració dels Fallaires d’Andorra la Vella durant el dia de Sant Joan. | TONY LARA
El Comú d’Andorra la Vella va aprovar en la sessió del Consell de Comú del 2 de novembre l’ordinació d’aprovació s’un suplement de crèdit de 5.300 euros per «fer front a la concessió d’una subvenció extraordinària a l’Associació Fallaires d’Andorra la Vella amb motiu de la celebració de les activitats per a la candidatura de la Unesco», «atès que la partida pressupostària vigent és insuficient», així s’especifica al comunicat tramés pel comú de la capital. 
 
En l’ordinació també s’especifica que aquest suplement de crèdit es finançarà mitjançant la baixa del mateix import de la partida comunal relacionada amb la «cultura i reis». 
El comú també recorda que aquesta ordinació «entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).
 
Fallaires Andorra la Vella / Els Fallaires d’Andorra la Vella és una associació que agrupa les persones que vetllen i fan possible la festa de la cremada de falles de Sant Joan d’Andorra la Vella, que se celebra cada 23 de juny al Centre Històric d’ençà de la recuperació d’aquesta tradició, l’any 1987. L’objectiu de l’identitat és «ensenyar, divulgar i preservar la tradició de la cremada de falles de Sant Joan d’Andorra la Vella», segons comenta la pròpia associació.
 
A més, els fallaires comenten que «el fet d’estar en l’Inventari general del patrimoni cultural d’Andorra ens permet engegar un projecte multinacional (Andorra-Espanya-França) per tal de presentar la festa del foc del solstici d’estiu als Pirineus com a patrimoni cultural immaterial de la Humanitat de la Unesco». Aquest projecte es va iniciar l’any 2013 i durant l’any passat es va cloure amb la presentació de la candidatura a la Unesco i amb la resolució posterior del projecte, desembre d’aquest any 2015, amb els esforços de les diverses associacions de fallaires d’Andorra, d’Espanya i de França. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT