PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El Consell Municipal de Joves se centrarà en tractar el ‘bullying’

La primera sessió de l’òrgan social ha acollit presentacions i propostes

Per EL PERIÒDIC

Ple constituent del curs 2015-2016 del Consell Municipal de Joves.
Ple constituent del curs 2015-2016 del Consell Municipal de Joves. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
El Consell Municipal de Joves de la Seu d’Urgell va celebrar ahir el ple constituent d’aquest curs 2015-2016 en una sessió que va tenir lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Durant la sessió plenària es va fer un repàs dels acords presos per part del consell durant el curs passat. I en aquest sentit, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, va recordar davant dels joves que durant aquest curs la prioritat de treball del consell municipal serà tractar el tema de bullying, tal i com es va decidir en el darrer ple d’aquest òrgan celebrat el curs passat. 
 
Vers aquesta iniciativa, Batalla també va assenyalar que en el seu parer «aquesta és una qüestió important perquè ens afecta a tots com a societat i, per tant, el fet que els joves ho proposessin ens ha semblat molt interessant perquè vol dir que els i les joves també tenen la voluntat d’explorar sobre aquesta problemàtica i, alhora, d’evitar-ho tan com sigui possible».
 
D’aquesta manera, i respecte al fet de treballar el tema del bullying, durant la sessió també es va informar que recentment s’ha creat a la Seu una comissió formada per diferents professionals i representants dels centres educatius de la ciutat que acordaran com s’ha de treballar aquesta qüestió. A més, en les comissions de treball que realitzaran al llarg del curs els dotze joves del consell, se’ls hi explicarà les propostes a treballar, i es recollirà les opinions dels propis estudiants a l’hora d’abordar aquest tema.
 
En aquesta primera sessió també es van presentar un per un els 12 alumnes que conformen el consell i han pres possessió com a membres d’aquest òrgan representatiu dels alumnes de secundària de la ciutat. Concretament, aquest consell està format per quatre representants de l’institut Joan Brudieu, quatre del col·legi La Salle, i com a novetat d’aquest curs, quatre alumnes de primer curs de secundària del nou institut La Valira.
 
El ple va estar presidit per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va comptar també amb la participació dels regidors dels grups municipals de CiU, Isidor Alberich, de Compromís X La Seu, Miquel Perruca, d’ERC, Xavier Munt, i de la CUP, Pau Lozano. Altres qüestions que es tractaran a partir del consell seran iniciatives relacionades amb temes de civisme, de lleure, culturals o esportius, entre d’altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT