PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’AREB ofereix als treballadors baixes voluntàries a meitat de preu

L’Agència ha proposat aquest tipus d’acord a dos assalariats que han decidit declinar-la

Per Iván Álvarez

Façana d'una oficina de BPA a Escaldes-Engordany
Façana d'una oficina de BPA a Escaldes-Engordany | Tony Lara
L’ambient dins de BPA segueix sent irrespirable per  a bona part del personal del banc. L’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) segueix traçant el seu pla d’acció i de resolució i, segons font consultades, han ofert a dos treballadors adherir-se a una baixa voluntària a meitat de preu. Es tracta dels casos de dos membres de la plantilla amb una situació personal complicada i apurada, als qui se’ls hi va oferir el 50% de la liquidació corresponent, amb la intenció de «seguir netejant el gruix de la plantilla». L’AREB aprofita la situació que es viu i alguns casos especials dins de la nòmina de treballadors per incentivar la seva renúncia, tot i oferir només la meitat del que, realment, pel conveni, els hi pertoca. Segons ha pogut saber EL PERIÒDIC,  els dos treballadors temptejats amb aquesta oferta van decidir declinar la proposta.
Les fonts consultades per aquest rotatiu asseguren que «l’AREB no vol pagar a ningú i busquen que la gent marxi a zero o oferint el 50% de la seva liquidació. Fa molt de temps que s’està fent mobbing a treballadors a dins de l’empresa». A més, aquesta persona afirma amb rotunditat que  «hi ha un sector dissident de treballadors que, des del principi, han traït a l’altra part de la plantilla i han anat informant de qui era més reivindicatiu, qui anava a manifestacions, qui no estava d’acord i, curiosament, aquests que eren assenyalats eren els primers en saltar i els feien fora». A més, amplia el seu argument indicant que «aquest sector traïdor de treballadors són gent que mai ha tingut un càrrec rellevant , o no estan preparats per ocupar-los, i, actuant d’aquesta manera, han vist una oportunitat de tenir-lo i de poder prosperar». La font consultada dispara, directament, contra els representants dels treballadors –els que no estan d’acord amb els seus plantejaments són «treballadors tòxics»– i accentua que tots els acords que plantejaven els treballadors «no han estat atesos pels representants».
El gruix de treballadors va presentar, en diverses ocasions, una sol·licitud unànime «que no s’ha complert» on es demanava que les liquidacions dels treballadors amb els que s’arribessin a un acord o es decidís rescindir el contracte i acomiadar-los es dipositessin a Batllia o a un altre entitat que no fos BPA, per poder quedar exempts de les restriccions que imposa la situació de la Banca Privada.
 
Pagaments/ D’altra banda, segons ha pogut saber també EL PERIÒDIC, a finals de mes els treballadors rebran la nòmina corresponent a aquest mes de novembre, les vacances i les pagues extres, prorratejades, pendents. Aquest ingrés serà l’últim que rebran els assalariats procedent de BPA ja que, amb aquest pagament, es liquida als membres de la plantilla i els que seguiran formant part de l’entitat ja començaran a cobrar, a partir de desembre, del banc pont (Vall Banc). A més, a partir d’ara, els assalariats passaran a tenir 12 pagues enlloc de les 15 que disposaven fins ara, tot i que, aquesta modificació, no afectarà al seu salari anual que romandrà inalterable. És a dir, els seus emoluments seran els mateixos, però repartits en 12 pagues i no en 15.
A nivell de comiats, tot i que sembla que s’ha aturat, en part, el reguitzell de baixes, s’espera que en breu es torni a reactivar el procés i alguns treballadors hagin de patir aquest tràngol i que d’altres acceptin una baixa incentivada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT