PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’huracà Kate s’allunya

La Nassau Cup Ocean Race es podrà disputar després de passar el perill al Carib

Per JOAN JOSEP BLASCO

Marcel Lescano a bord del ‘Pretty Vegas’.
Marcel Lescano a bord del ‘Pretty Vegas’. | M.L.
El 30 de novembre finalitza la temporada d’huracans. I actualment n’hi ha un a l’oceà Atlàntic, el Kate. La zona del Carib i la costa est dels Estats Units es troba en alerta. Marcel Lescano es troba a Miami per prendre part a la Nassau Cup Ocean Race, prova que fins al darrer moment ha estat sota l’amenaça de suspendre’s. Finalment es podrà disputar. Això sí, amb vent i onatge importants.
 
El Kate és el quart huracà de la temporada a la conca atlàntica. Els meteoròlegs del Centre Nacional d’Huracans, amb seu a Miami, pronostiquen que es desplaçarà en les pròximes hores cap al Canadà, on es degradarà en tempesta tropical quan arribi a aigües més fredes. «Se’n va cap el nord i es dissol. Estem molt satisfets perquè podrem fer una regata en condicions», assenyala Lescano. La regata, que celebra la seva 82a edició, s’inicia avui al port de Miami i l’arribada es troba en el de la capital de les Bermudes. 
 
S’esperen unes condicions de fort onatge en la cua de l’huracà, pel que es recomana a navegants i surfistes que consultin els butlletins meteorològics. «Els últims dies hem estat molt pendents de la climatologia i hem extremat les mesures de seguretat», pel que tota la tripulació anirà lligada i en cas de caure a l’aigua, a més de l’armilla salvavides porten a sobre un spray amb líquid repel·lent de taurons. «La realitat del Carib és molt diferent a la del Mediterrani», remarca. No només pels esquals que es troben en les aigües càlides, sinó pel temps. Aquesta temporada d’huracans s’han originat onze tempestes tropicals, de les quals quatre han acabat convertint-se en huracans. Danny, Fred, Joaquín i Kate en són els noms. El Joaquín va passar per les Bahames a principis del mes d’octubre i va causar estralls a l’illa. Era de categoria quatre a l’escala d’intensitat Saffir-Simpson, que té un nivell màxim de cinc.
 
Lescano competeix amb el Pretty Vegas d’Álex Sastre, un Salona 44. La tripulació del vaixell està formada per 10 tripulants i l’andorrà realitzarà funcions de tàctic. La previsió és completar la distància de Miami a Nassau «entre 25 i 35 hores». Per marcar objectius, es fa més complicat degut al pas del Kate: «Depèn de les condicions que ens acabem trobant. És molt complicat dir una posició o un temps. Esperem arribar  tots bé i fer un bon resultat». Aquesta és la tercera ocasió en la que hi participa. Fa dos anys va ser la darrera vegada en la que hi havia de prendre part, però unes condicions meteotològiques semblants va fer que no sortissin de port.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT