PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció busca la victòria que no troba en competició oficial

Els entrenadors, que s’han hagut d’estudiar per la falta de referències, preveuen un partit igualat

Per JOAN JOSEP BLASCO

| Emilio Prenas
Rival poc comú per aquestes latituds el que té avui la selecció. Rep a l’Estadi Comunal (19.00 hores) a Saint Kitts and Nevis, en un amistós en el que busca una victòria que no hi ha manera que obtingui a les fases de classifiació per a l’Eurocopa i el Mundial, com ha succeït a les últimes edicions. En aquest matx es produirà el cominat d’Òscar Sonejee amb l’absoluta.
 
A pesar de ser un equip del tot desconegut per al gran públic, Koldo Álvarez no vol que ningú se’n refiï. «Malament si ens equivoquem i pensem que estarà guanyat d’entrada. Serà molt disputat i equilibrat. Possiblement qui menys errors cometi defensivament serà el que se l’emporti», assegura el tècnic, que utilitza aquest partit per «continuar millorant». Els jugadors que finalment no entren a la convocatòria són Iván Periánez, Marc García, Èric Rodríguez, Sergio Moreno, Iván Lorenzo, Aaron Sánchez i Carlos Gomes. Els caribenys «aprofiten la seva potencia física. Tenen molt clar el seu futbol», pel que «volem tenir la pilota i aprofitar les segones accions perquè hi haurà molt joc directe». La clau per guanyar estarà en «qui menys errors cometi».
 
El combinat de Saint Kitts and Nevis el dirigeix un mexicà, Jacques Passy. Fa 9 mesos la federació de l’illa caribenya va iniciar el projecte per «portar l’equip a un altre nivell», indica Passy, que té la intenció de classificar el combinat per a la Copa d’Or del 2017, que la disputen països de Nord-amèrica, Centreamèrica i el Carib. D’aquesta última zona són quatre els que passen a la fase final i Passy espera ser un d’aquests: «Tenim aspiracions a fer-ho». I per aquest motiu juguen per primer cop a equips de fora la Concacaf. Andorra, «potser és l’equip més important al que ens hem enfrontat», assenyala per aquest motiu.
 
No vol que hi hagi enganys. La classifiació mundial assenyala que els caribenys ocupen la 101a posició i Andorra la 205a. «Basar-se en el rànquing per a que siguem favorits és fals. Els nostres rivals són inferiors als que juguen amb Andorra», pel que «els resultats sempre van acompanyats dels rivals», com en la darrera fase, on s’ha enfrontat amb seleccions com Bèlgica, Gal·les i Bòsnia i Hercegovina. considera que el combinat del Principat, al que ha estudiat bé segons diu, «ha progressat, defensa molt bé en bloc» i preveu que el matx sigui equilibrat, ja que «avui en dia al futbol és molt difícil que un partit no sigui igualat». Al seu equip el defineix com «una barreja interessant amb un joc clàssic caribeny. És un equip per a bé i malament amb aspectes propis de la regió», que no destaquen precisament per la disciplina dins el terreny de joc.
 
Homenatge a Sonejee / Després del partit Sonejee rebrà un sentit homenatge per part de la Federació Andorrana de Futbol (FAF). Amb 106 internacionalitats donarà per conclosa la seva etapa a la selecció. Contra el caribenys té la titularitat garantida.
 
Sense pistes del futur / Koldo no parla del seu futur. Ni confirma ni desmenteix sobre la seva continuitat al capdavant de l’absoluta. Només admet que «hi ha hagut converses amb la federació», i que aquestes seguiran els pròxims dies.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT