PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordóñez creu que es «magnifica» la situació per l’escenari electoral que viu el país

Camprabassa defensa la seguretat que ofereix l’atraccció

Per J. R. B.

Enric Ordóñez.
Enric Ordóñez. | TONY LARA
El director de Naturlandia, Enric Ordóñez, es va mostrar ahir sorprès per la dimensió que ha agafat l’actuació de l’Executiu, i va lligar aquest interès informatiu al moment polític que es viu al país. Ordóñez no va poder contestar amb exactitud les deficiències detectades pels tècnics de l’Executiu perquè l’expedient va arribar dilluns i tot just s’està analitzant per presentar les oportunes al·legacions. Sí que va considerar, en canvi, que no hi ha res «no habitual» i que «s’ha tret de context per la situació política».
 
Ordóñez va relativitzar el contingut de l’informe. «No li donem gaire importància, s’està magnificant», va subratllar. Sobre el camí d’evacuació va explicar que la normativa obliga a que passi un vehicle per sota de la instal·lació i que estigui en bon estat en cas d’accident, i va apuntar que ja estava prevista la seva millora. «No influeix en l’activitat», va indicar Ordoñez, que va insistir en què la instal··lació «és segura al cent per cent, tenim un certificat vigent que no caduca fins a final d’any, i estem fent les revisions per tenir-ho tot a punt i passar el certificat nou». 
 
Respecte a l’accident, el director de Camprabassa va assegurar que no tenen cap constància: «Almenys el parc no va ser informat».
 
Camprabassa va respondre ahir amb un comunicat, on s’intenta separar l’aturada per la revisió periòdica de l’atracció, de l’expedient que s’ha incoat dels del ministeri. La societat, participada majoritàriament per la corporació, al·lega que l’expedient es va rebre dilluns i que es troba en fase d’«instrucció». Hi afegeix que els serveis jurídics del comú estan treballant en les al·legacions, per a les quals hi ha un termini de deu dies hàbils per presentar-les.
 
D’altra banda, Camprabassa informa que el «Tobotronc es troba fora de servei des del passat 30 d’octubre « i que l’aturada es fa arran de la inspecció anual corresponent per al compliment de seguretats descrites en la normativa de revisió. Va ser efectuada per l’organisme d’inspecció i control, TÜV Rheinland, a petició de Camprabassa S.A. 
 
En l’informe, segueix el comunicat, es detecten diferents millores urgents. «Un cop realitzada la revisió in situ, es va procedir al tancament del giny fins que es resolguin les incidències». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT