PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’abús de les noves tecnologies, a debat

Els especialistes asseguren que els jocs de rol són els de més risc

Per El Periòdic

Dues persones sostenen un iPad i un e-book
Dues persones sostenen un iPad i un e-book | Tony Lara
La pedagogia i un correcte diàleg entre pares i mestres són clau a l’hora de prevenir i corregir els casos d’abús de les noves tecnologies. Aquest va ser un dels principals missatges que van llançar el doctor en psicologia, Xavier Carbonell, i el psicòleg clínic, Jordi Royo, que ahir van abordar la relació dels joves i els adolescents amb les noves tecnologies en una activitat organitzada per la Fundació Crèdit Andorrà. 
 
Tal i com va recollir l’Agència ANA, d’una banda, Carbonell, que és especialista en addiccions tecnològiques, va oferir la conferència Ús i abús de les noves tecnologies entre els joves i, per la seva banda, Royo va presentar la primera publicació de la col·lecció de les Guies preventives per a pares i fills, un material pedagògic que pretén donar eines a pares i mestres, però també als joves i adolescents. 
 
L’acte va aplegar a prop de 300 persones –entre elles, nombrosos joves i adolescents– a la sala d’actes de l’edifici Crèdit Centre.
 
Carbonell va oferir una conferència on va donar eines per tal que els pares i els mestres puguin conèixer quins són aquells elements que poden generar addiccions. Per a Carbonell, la immensa majoria d’aplicacions i de videojocs no són addictius, sinó simplement «una passió que igual que puja, torna a baixar». 
El que genera més risc, segons el psicòleg, són els vídeojocs de rol en línia, ja que la persona pot acabar confonent la seva vida amb la de «l’avatar» que té en aquest joc, i preferir la vida d’aquest personatge de ficció abans que la seva. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT