PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern obre un expedient al Tobotronc per vàries deficiències

L’informe afirma que els trineus fora de servei o al garatge han provocat cues d’espera als usuaris

Per JOAN RAMON BAIGES

Les instal·lacions del tobogan, ahir, encara tancades pels treballs de manteniment.
Les instal·lacions del tobogan, ahir, encara tancades pels treballs de manteniment. | TONY LARA
El Tobotronc torna a ser motiu de controvèrsia, aquest cop per un plec de càrrecs que el Ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions ha obert a Camprabassa per quatre deficiències en l’atracció. En l’expedient, que va arribar dilluns passat, s’insta a solventar aquestes deficiències i s’amenaça amb una multa que pot arribar a sumar quasi 60.000 euros.
 
A banda de les qüestions tècniques de la instal·lació, la filtració d’aquest document ha suscitat diverses reaccions, motivades pel moment electoral que viu el país.
 
Bàsicament l’expedient constata quatre deficiències. La que afecta directament als usuaris, qualificada de molt greu, fa referència als trineus. El 24 de setembre, el Servei de Transport per Cable va verificar que la majoria «estaven fora de servei o en revisió al garatge», una situació que té més rellevància a causa de les queixes dels usuaris per les cues per accedir al Trobotronc. A més, el departament del Govern veu indicis d’intencionalitat en considerar que «afecta en perjudici dels usuaris en forma d’esperes, ja que hi ha un benefici indirecte per menor rotació de transport amb igualtat de preu de forfet». L’amenaça de sanció és de 22.538 euros.
 
Accident / EL PERIÒDIC ha tingut accés a l’expedient. Aquest recull que el 22 de setembre el Departament de Transport va rebre un informe de la Policia referent a un accident al Tobotronc «ocorregut l’1 d’agost», i constata que «no consta cap registre a la societat d’aquell accident». Aquest fet es considera com a infracció molt greu i la sanció pot ascendir a 6.000 euros.
 
Per no mantenir i reparar el camí d’evacuació, «atès que es posa en perill la seguretat dels treballadors i la dels usuaris del tobogan que potencialment han de ser evacuats», s’imposa una sanció per infracció molt greu de 30.050 euros.
 
Pel que fa als trineus fora de servei, que aquest estiu van provocar les queixes de molts usuaris per les cues d’espera, el Ministeri de Transports proposa una multa de 22.538 euros per infracció molt greu, ja que hi veu negligència de la societat.
 
Per no portar al dia el Registre d’Explotació del Tobotronc s’imposa una sanció per infracció lleu de 504 euros. Per no mantenir i reparar els trineus (infracció molt greu) la proposta és de 22.537 euros.
 
El plec de càrrecs va dirigit a Montse Gil, presidenta de la Societat Explotadora del Camp de Neu de la Rabassa. El 30 d’octubre de l’any passat, TÜV Rheinland va fer la inspecció anual «en el si de les obligacions de control de la instal·lació». En el seu informe ja detectava que s’havien de fer una sèrie de «millores urgents», una de les quals era la reparació del camí d’evacuació del Tobotronc.
 
En l’expedient es fa una revisió de les diferents actes i informes generals fins han desembocat en aquest prec de càrrecs. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT