PUBLICITAT

Andorra la Vella

Laika denuncia a la Policia la mort de cinc animals

L’associació creu que el verí al carrer suposa un risc per als infants

Per Marisa da Costa

Dos gats s’alimentaven ahir a la zona del carrer de Barrers, on cinc animals ja han perdut la vida a causa del verí.
Dos gats s’alimentaven ahir a la zona del carrer de Barrers, on cinc animals ja han perdut la vida a causa del verí. | Tony Lara
Un gos, una guineu i tres gats. Laika va denunciar ahir aquest atemptat contra els animals a Santa Coloma davant del ministeri d’Agricultura i, a banda de la via administrativa –i a l’espera que el maltractament animal s’inclogui a la normativa legal-, també recorre en aquesta ocasió al sistema penal: els productes enverinats podrien també afectar la integritat física de les persones i, per tant, ser aquests actes constitutius d’una infracció «contra la salut pública», tal com advertia ahir el president de Laika, Josep Mas.
 
El representant de l’organisme de defensa dels animals va portar el cas de les intoxicacions que darrerament s’estan produint a Santa Coloma tant per la via administrativa com per la legal: no només han mort cinc animals i tres gossos es troben ingressats a causa del verí, sinó que aquestes substàncies nocives van ser col·locades en un carrer a tocar d’un dels centres educatius de la població, suposant així un veritable perill per a la vida dels nens que diàriament, de dilluns a divendres, freqüenten la zona. Aquest acte que des de Laika no és veu únicament perillós per a les mascotes sinó també per a la infància, és vist com una infracció contra la salut pública. És per aquest motiu pel que Mas va presentar ahir una denúncia davant del servei de seguretat, després d’haver de tornar als despatxos del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat per un cas de maltractament animal.

L’atempta contra les mascotes no pot per ara dur-se al sistema judicial perquè, tal com va recordar Josep Mas, la tramitació per a incloure aquesta mena d’agressions al codi penal es troba encara en procés de tramitació. 
 
Es desconeix per ara l’autor d’aquests actes. En aquest sentit, Josep Mas va lamentar la dificultat de relacionar els fets amb algun individu i va informar que, actualment, mostres de la substància està sent analitzada per tal de desvetllar-ne informació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT