PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’ajuntament tindrà l’estudi dels pisos buits abans del febrer

L’òrgan espera conèixer els habitatges per fer-ne destinacions socials

Per EL PERIÒDIC

Darrer ple municipal de la Seu d'Urgell.
Darrer ple municipal de la Seu d'Urgell. | RÀDIOSEU
Amb l’objectiu d’afrontar, «des d’una nova perspectiva», la problemàtica habitacional que sofreixen persones i famílies de la ciutat, mitjançant la possible obtenció de vivendes propietat d’entitats financeres, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell treballa des de fa temps en diferents aspectes en matèria d’habitatge, així ho va comunicar ahir l’òrgan municipal. També va esmentar que es va encarregar un estudi de detecció d’habitatge buit a la Seu (parc vacant d’habitatge) per tal d’esbrinar quantes propietats desocupades hi ha al municipi per saber quines d’aquestes es podrien arribar a destinar a habitatge social.
 
Aquest estudi ha arribat a la part final de la primera fase. I segons ha informat l’ajuntament, s’ha elaborat tota la part de detecció de vivendes buides «i ara cal confirmar-ne la titularitat; és a dir, quines són propietat d’entitats bancàries o d’empreses promotores, i quines són de propietat privada». Per destriar-les s’iniciarà en breu un treball de camp que consistirà en la visita de totes les vivendes que a l’estudi consten com a deshabitades. La visita la faran persones degudament acreditades per part de l’ajuntament i amb l’únic objectiu de confirmar si en aquella adreça hi viu algú o no. En aquest sentit, dimecres es va aprovar en el plenari del mes de novembre dues mocions de la CUP i Compromís X La Seu per destinar a lloguer social els habitatges propietat de bancs o de la SAREB dels quals no se’n faci ús.
 
Altres actuacions / Tanmateix, en les properes setmanes l’ajuntament disposarà d’un habitatge que farà les funcions de «pis pont» per casos de pèrdua de la vivenda habitual a l’espera de l’obtenció d’un pis d’emergència o d’altres tipologies d’habitatge. Aquesta modalitat de vivenda, novetat al municipi, serà gestionada pel Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell.
 
Entre les accions que s’estan duent a terme per fer front al conflicte de la manca d’habitatge de lloguer social, s’hi troba també la petició formal realitzada per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, a la Secretaria General d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya per tal que el municipi alturgellenc pugui ser receptor de pisos provinents de llançaments per destinar-los a lloguer social. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT