PUBLICITAT

Barcelona

49 noves unitats del SEM a l’Alt Pirineu i a la Catalunya Central

Els nous vehicles donaran servei a 77.000 ciutadans

Per EL PERIÒDIC

Una de les noves unitats del SEM que s’han posat en marxa a l’Alt Pirineu i a la Catalunya Central.
Una de les noves unitats del SEM que s’han posat en marxa a l’Alt Pirineu i a la Catalunya Central. | GENCAT
Dins del desplegament gradual del concurs de Transport Sanitari Integrat a tot el territori català, es van posar en marxa ahir 49 noves unitats del SEM a l’Alt Pirineu i a la Catalunya Central.
 
Així, es començarà a donar servei amb 16 noves ambulàncies a l’Alt Pirineu, amb 11 unitats de Suport Vital Bàsic (SVB) integrades per dos Tècnics d’Emergències Sanitàries (TES), cinc unitats de Suport Vital Avançat (SVA) integrades per un metge i/o un infermer i un TES, que cobriran a prop de 77.000 ciutadans. D’altra banda, Catalunya Central comptarà amb 33 noves ambulàncies, 26 unitats de SVB, 6 unitats de SVA i 1 Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR) amb un metge i un TES, que donaran servei a més de 500.000 ciutadans, segons ha informat la Generalitat.
 
Per tant, a partir d’ara, el Sistema d’Emergències Mèdiques s’encarregarà de centralitzar la gestió de tot el transport sanitari públic de Catalunya, fins ara coordinada entre el CatSalut (per al transport no urgent) i el SEM (per al transport urgent). L’objectiu és millorar la coordinació de les dues modalitats de transport, l’ús dels recursos i la gestió dels mateixos.
 
Novetats del model / El model millorat del transport sanitari replanteja els recursos disponibles en funció de les necessitats i els fluxos sanitaris de cada territori. I inclou, la priorització de l’assistència dels pacients in situ sobre el trasllat dels mateixos, amb la incorporació de nous Vehicles d’Intervenció Ràpida (VIR). Els VIR, que no efectuen trasllats, són turismes més àgils que les ambulàncies convencionals i estan integrats per un metge i un TES. Aquests estan situats estratègicament a tot el territori, amb la finalitat d’oferir una primera valoració de l’estat del pacient així com dels recursos necessaris a desplegar per fer front a l’incident.
 
També s’han ampliat equipaments com el sistema de retenció, mobilització i immobilització infantil, fet que adapta les noves ambulàncies per un millor trasllat pediàtric. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT