PUBLICITAT

Andorra La Vella

La SAC fa un recull de les accions amb el 22è volum

L’entitat recopila conferències i debats sobre el paisatge i el talent humà

Per EL PERIÒDIC

Presentació del recull de conferències del SAC.
Presentació del recull de conferències del SAC. | TONY LARA
La Societat Andorrana de Ciències (SAC) ha publicat novament el recull de les conferències, taules rodones i actes que ha anat celebrant durant els anys 2012 i 2013. Ahir es va fer la presentació del llibre i es van destacar alguns dels continguts que alberga l’edició. Com per exemple, el debat de recerca sobre el paisatge a Andorra i el debat sobre el talent humà en les organitzacions andorranes, que duu per títol Investigació i oportunitats. 
 
La voluntat de recopilar la informació de les jornades és perpetuar-la en el temps i permetre que sigui consultable per a futurs interessats, segons ha informat l’ANA. A més, els articles individuals de cada autor estan publicats en versió digital. 
Amb aquest volum ja són 22 les publicacions que la SAC realitza per recopilar reflexions diverses i enfocaments varis dels temes que ha anat tractant. Per la seva part, el cònsol menor d’Andorra la Vella, Eron Estany, va aprofitar durant la presentació per expressar que aquest treball «posa al servei del ciutadà l’excel·lència científica i, de mica en mica, el coneixement va sumant».
 
D’altra banda, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va destacar que gràcies a aquests reculls es permet al lector «adquirir una pluralitat d’idees sobre diferents temes» i alhora veure com les diverses opinions dels experts van canviant al llarg del temps.
 
El recull, de més de 500 pàgines, compta amb els dos cicles de conferències i també incorpora informació de l’any 2012, quan es van commemorar els 100 anys del naixement del matemàtic Alan Turing, i també els 50 anys del llançament del Telstar 1, el primer satèl·lit artificial de telecomunicacions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT