Sense premi per a la selecció

Tot i la superioritat en jugades de perill, la selecció no pot marcar cap gol en l’últim partit de Sonejee

Per ALBERT CANES

Ildefons Lima prova una xilena davant el defensor de Saint Kitts and Nevis, Thrizen Leader, en el partit amistós disputat ahir a l’Estadi Comunal. | EMILIO PRENAS
Va faltar poc i merèixer més  la selecció andorrana en l’amistós davant Saint Kitts and Nevis. El marcador no va reflectir ahir les ganes i el bon plantejament de la tricolor davant un conjunt que va aprofitar l’únic error greu a nivell defensiu.

No semblava que el nivell de la desconeguda visitant fos excessivament elevat en els primers instants de joc. Les pilotes dividides i els u contra u es estaven igualats i el guió de la possessió de pilota era completament un altre al qual està acostumat la tricolor. Però el primer avís al minut set, feia que no hi hagués més confiança de la justa en els jugadors de Koldo Álvarez. El futbolista del Dallas FC de la MLS nord-americana, Atiba Harris, va realitzar un xut ajustat al travesser des de fora l’àrea que va obligar Josep Gomes a enviar la pilota a córner. Va ser més important l’avís en la centrada. Harry Panayiotou va rematar amb el cap al travesser davant la mirada atònita de la defensa tricolor. A la següent jugada, Saint Kitts and Nevis ja va esgotar els tocs d’atenció i va passar a sumar. Devaughn Elliot va rebre una molt bona passada a l’espai i el va permetre encarar Gomes tot sol. El porter tricolor va poder tocar la pilota, però no la va poder desviar suficientment perquè no entrés a porteria.

A partir del 0-1 va canviar el guió del partit i Andorra va prendre més protagonisme en les accions de perill, i els caribenys van donar un pas enrere. Ildefons Lima avisava tres minuts després del gol en una rematada de cap que el porter del Saint Kitts and Nevis, Julani Archibald, havia d’enviar a córner. Era el mateix Lima qui va provar al minut 21 una xilena des del límit de l’àrea que sortia desviada pel costat del pal esquerre. Avançaven els minuts i pràcticament només atacava la tricolor, però no van poder superar Archibald en cap ocasió i es van quedar amb desavantatge, per la mínima, en el descans. Un xut d’Ayala molt ajustat al pal des fora l’àrea i una centrada xut de Pujol van ser les ocasions més clares als instants finals de la primera part d’una tricolor que va treballar bé.
Els instants inicials de la represa van ser clarament tricolors amb un domini de la possessió gairebé màxim i diversos apropaments a l’àrea dels caribenys. Malgrat que la pressió sobre la defensa del Saint Kitts and Nevis era intensa, els tricolors no van poder culminar ni finalitzar cap jugada, i la porteria d’Archibald estava en certa tranquil·litat. Una calma que es va anar reduint amb el pas dels minuts i el cansament físic dels blanc-i-vermells. Sebas Gómez ho va provar a la frontal, però va anar directament a les mans del porter. La més clara de tot l’enfrontament va ser la que va tenir al minut 76 Juli Sánchez, que va fregar l’empat a tocar després d’una jugada assajada de falta. El seu xut forçat dins de la petita va passar pocs centímetres per sobre el travesser.

Koldo va provar per als últims 10 minuts a Lima com a davanter centre, i això va ocasionar més aproximacions i oportunitats. També Ludo va tenir l’empat a les seves botes al 87 en un xut interior, però la defensa va estar atenta per desviar a córner la pilota ben dirigida.

Al final, derrota d’una selecció que va merèixer més davant una Saint Kitts and Nevis que va acabar demanant l’hora i va patir per aguantar el resultat. Per això, el seleccionador del país caribeny, Jacques Passy, es va mostrar sorprès de la capacitat del seu equip d’haver pogut mantenir la diferència: «La primera meitat ha estat nostra, hem tingut vàries oportunitats però ens hem quedat una mica curts. El segon ha estat millor Andorra i estic molt sorprès de com el meu equip ha pogut aguantar la pressió», va comentar el tècnic, que va lloar a la tricolor: «És un error que Andorra sigui al 205 del rànquing FIFA, això ho han d’analitzar. És una gran mentida. Koldo té un equip molt ben sistematitzat amb un bon plantejament tàctic».

Per la seva part, seleccionador andorrà, va veure un equip amb menys paciència en el segon temps: «En la primera part hem estat molt ordenats i amb les idees clares, però a la segona ens ha costat més i no hem tingut el cap necessari per buscar les situacions que ens poguessin fer guanyar». El tècnic va afegir de manera contundent: «Hem tingut oportunitats per haver marcat i penso que és injust que marxem sense haver-ho fet». L’adéu de Sonejee no va poder ser rodó.