PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

‘Andorra entre guerres’

L’Arxiu Nacional selecciona 77 imatges de 12 fons fotogràfics

Per EL PERIÒDIC

Les tropes militars franquistes a la frontera del riu Runer, febrer de 1939.
Les tropes militars franquistes a la frontera del riu Runer, febrer de 1939. | Arxiu Nacional/Fons FSG
L’Arxiu Nacional d’Andorra (ANA) difondrà dilluns que ve l’exposició virtual i fotogràfica intitulada 'Andorra entre guerres'. La col·lecció d’imatges seleccionades pels tècnics de l’ANA pretén generar una reflexió visual sobre un llarg període ple de conflictes armats que van succeir al món i com van afectar directament Andorra.

L’exposició digital la formaran 77 imatges seleccionades entre 12 col·leccions del fons fotogràfic dipositats a l’Arxiu Nacional. Des de la institució han aclarit que «no es tracta d’una exposició monogràfica d’un autor concret o d’un fons sinó que mostra una visió més global de diferents autors (tant amateurs com professionals) al voltant d’una temàtica concreta».

Com a avenç, l’Arxiu ha facilitat un parell de les fotografies que formaran part de la mostra virtual i que reproduïm en aquesta pàgina. Una d’elles correspon al sometent (els caps de casa cridats a actuar com a exèrcit) que va ser mobilitzat l’estiu del 1933 durant la vaga dels treballadors de Fhasa. Els obrers que construïen les carreteres i els salts d’aigua es van revoltar per exigir millores laborals. Una altra imatge, del febrer de 1939, correspon a les tropes militars franquistes, en els últims mesos de la Guerra Civil Espanyola, a la frontera del riu Runer, fotografiats amb gent del carrer i, fins i tot, un gendarme.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT