PUBLICITAT

Myherin

Carchat és 30è després de la primera jornada

El pilot supera el seu màxim rival de Producció, però amb aquest resultat no en tindria suficient

Per EL PERIÒDIC

Joan Carchat al costat del seu Mitshubishi Evo de l’equip ACSM en un ral·li anterior.
Joan Carchat al costat del seu Mitshubishi Evo de l’equip ACSM en un ral·li anterior. | ACSM
La primera jornada del Ral·li de Gal·les, l’últim de la temporada, va finalitzar amb resultats positius per al pilot del Principat, Joan Carchat. L’andorrà va acabar els sis trams disputats ahir en la 30a posició de la general, a 12.47,5 minuts del líder provisional, el ja campió del World Rally Car 2015 Sebastian Ogier. 
 
El que mira el pilot d’ACSM, però, no és la distància amb el primer classificat, sinó amb la resta de pilots de la categoria de Producció, títol que es vol endur al finalitzar el cap de setmana. Els temps estan sent positius, però l’andorrà necessita més que completar un bon ral·li per obtenir el títol, ja que necessita que el seu màxim aspirant a guanyar la Production Driver Cup, Gianluca Linari, no sumi ni un sol punt a Gal·les i que a part ell sigui el més ràpid. Aquesta segona part, la està complint Carchat, però la primera no està anant pel camí que li aniria bé ja que l’italià seguia en competició al finalitzar els sis trams. Ho feia, això sí, molt per sota de Carchat. Linari era 67è, és a dir, avantpenúltim, a 46.34,9 minuts d’Ogier i a gairebé 33 minuts del pilot del Principat. 
 
L’estratègia del rival de Carchat de córrer en els ral·lis en els quals hi van menys pilots de la categoria de Producció per així sumar més punts sembla que funciona ja que sent últim entre els de WRC2 podria acabar sumant el títol igualment. 
 
Avui, els pilots tindran una jornada llarga amb la disputa de nou sectors, començant a Gartheiniog a les 7.29h del matí, el primer corredor, i acabant a Aberhirnant amb la sortida de les 19.23h del primer pilot. La jornada de demà serà la darrera del Ral·li de Gal·les i de la temporada i es preveu que cap al migdia es pugui coronar el nou campió de Producció: Carchat o Linari. Només un dels dos tornarà a casa amb el títol i les opcions són favorables, per ara, al pilot italià.
PUBLICITAT
PUBLICITAT