PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les institucions andorranes es mobilitzen davant l’horrible atemptat

El Ministeri d’Afers Exteriors ha habilitat el telèfon d’emergències consulars, el +376 324292

Per Joan Ramon Baiges

Sabates enmig del carrer prop de la sala de concerts on hi va haver els atemptats
Sabates enmig del carrer prop de la sala de concerts on hi va haver els atemptats | Charles Platiau / reuters
La bestialitat amb què actuen els islamistes no deixa indiferent ningú. Les mostres de condol són constants i el Govern andorrà està mobilitzat, tant per garantir la seguretat com per facilitar informació sobre l’estat dels andorrans que es troben a la commocionada capital francesa. Aquest matí ha tingut lloc una reunió de coordinació a l’edifici administratiu presidida pel cap de Govern, amb presència de diversos membres de l’Executiu. Toni Martí ha contactat amb els presidents dels grups parlamentaris, així com amb els cònsols per informar-los de les mesures que s’estan adoptant.

Paral·lelament les autoritats andorranes han contactat amb representants diplomàtics de la República Francesa per transmetre la solidaritat del poble andorrà i expressar-ne el condol. Martí  i el Síndic General, Vicenç Mateu, van mantenir sengles converses telefòniques amb l’ambaixadora francesa a Andorra, Ginette de Matha, poc després de conèixer les primeres notícies sobre els atacs, i també s’ha contactat amb el representant del Copríncep Francès, Pascal Escande.

A més, en una carta enviada aquest matí al president de la República i copríncep, el cap de Govern i el Síndic condemnen enèrgicament els atemptats, a la vegada que manifesten la seva solidaritat amb el poble i les institucions franceses, mostrant-se convençuts que el terrorisme no malmetrà els ideals i els valors de llibertat i democràcia sobre els quals està bastida la República Francesa. De la mateixa manera Mateu ha fet arribar el seu condol per carta al president del parlament francès, Claude Bartolone, i al president del Senat, Gerard Larcher. El cap de Govern ha emès una carta al primer ministre de la República de França, Manuel Valls.

En paral·lel, i per tal de poder donar servei a les persones que es trobin desplaçades a França, el Ministeri d’Afers Exteriors ha habilitat el telèfon d’emergències consulars, el +376 324292, que està disponible les 24 hores. De la mateixa manera l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez ha posat a disposició el número de telèfon +33613851443, per a consultes i emergències. Els diversos departaments i serveis competents –principalment els dependents d’Exteriors i de Justícia i Interior- es coordinen des d’ahir a la nit per tal de donar la resposta adequada, tant a les necessitats dels andorrans desplaçats a França, com a la indispensable col·laboració amb les autoritats franceses. De moment no s’ha notificat que cap resident andorrà a París hagi estat afectat pels atacs. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT