PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El PS demana més informació del pressupost de l’Agència

La petició està centrada en dos sots conceptes que suposen uns 20 milions de €

Per EL PERIÒDIC

Pere López atén als mitjans.
Pere López atén als mitjans. | Tony Lara
El conseller del Partit Socialdemòcrata (PS) i president del grup mixt, Pere López, ha tramitat una demanda d’informació on es reclama  una ampliació de les dades corresponents a la partida pressupostària preparada per a l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) i que des del Govern s’ha enviat al Consell General per a la seva aprovació. 
Per al parlamentari, la memòria que acompanya el text és incompleta, sobretot pel que fa a les partides que fan referència als treballs encarregats a altres empreses. En concret, en la demanda, López reclama «el detall» de dos sots conceptes pressupostaris: el 22720 i el 22760. El primer fa referència a treballs realitzats per empreses de valoració peritatge i suma un import total de 15,591 milions d’euros. El segon, a treballs realitzats per empreses d’estudis i treballs tècnics, i que suposa 4,52 milions més. 
A través d’un comunicat, el PS posa en relleu que tenint en compte la rellevància dins del pressupost d’aquestes dues partides –sumen més de 20 milions d’euros– «la informació lliurada en la memòria resulta absolutament insuficient». Segons la nota que va emetre la formació socialdemòcrata, en l’escrit justificatiu de la previsió de despeses, només es posa xifra al contracte amb l’auditora PriceWaterhouseCoopers (PwC) per a la realització de la revisió de comptes de BPA, que ascendeix a 9,85 milions d’euros. La resta de despesa –més d’11 milions– asseguren no estar justificada en lloc. Únicament es fa referència a «la totalitat del lloguer de les oficines, les obres en què s’ha incorregut pel seu condicionament» o a «despeses corrents d’electricitat, aigua, assegurances i neteja, així com les dietes i els desplaçaments dels membres de l’AREB», comuniquen en la citada nota. 
Segons López es tracta de despeses que no poden explicar la diferència de quasi 11 milions d’euros pel que entén que, probablement, «manca informació rellevant que calia adjuntar al projecte de pressupost». Per això el conseller de PS va fer la demanda centrada, específicament, en «el detall» dels dos sots conceptes, tot i que també es reclama que el Govern «adjunti qualsevol altra informació que consideri rellevant». 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT