PUBLICITAT

ORGANYÀ

Una quarantena de padrines de l’Alt Urgell tasten la musicoteràpia

Aquests cursos estimulen socialment i ajuden a reforçar la memòria

Per EL PERIÒDIC

Les padrines gaudeixen del taller que s'imparteix en quatre municipis
Les padrines gaudeixen del taller que s'imparteix en quatre municipis | Radio Seu
Una quarantena de padrins i padrines de l’Alt Urgell participen en taller de musicoteràpia que es realitza en quatre municipis de la comarca: Arfa, Adrall, el Pla de Sant Tirs i Organyà. La proposta consta de dues sessions a cada poble en les quals la gent gran realitza activitats relacionades amb la música. L’objectiu és estimular i reforçar la seva memòria i la concentració.
La consellera comarcal encarregada de l’Oficina d’Atenció a les Dones, Rosa Fàbrega, va explicar a l’ACN que l’activitat es duu a terme amb una subvenció de l’Institut Català de la Dona «per tal de dinamitzar el sector de la dona en el món rural». La musicoterapeuta encarregada dels tallers, Núria Faus, va defensar que aquest tipus de teràpia aplicada a la gent gran influeix en la seva socialització i «ajuda a estimular la memòria, la concentració i l’atenció». Faus va indicar que les sessions s’estructuren amb un petit escalfament previ de relaxació per entrar en contacte amb el cos a través de diversos exercicis. Una segona part inclou activitats més rítmiques i vocàliques. La part final es fa cantant cançons o desenvolupant exercicis més actius.
Faus va detallar que «el taller s’estructura amb un fil conductor que és el ritme, fent exercicis rítmics sigui amb el cos o amb algun instrument». Amb tot, la terapeuta va remarcar que «dues setmanes és poc per a veure els resultats del curs». En aquest sentit, va assenyalar que per començar a obtenir resultats tangibles s’haurien de dur a terme les sessions durant un temps més llarg.
PUBLICITAT
PUBLICITAT