Saragossa

Confiança restablerta

El MoraBanc assalta la pista del CAI Saragossa i suma el segon triomf gràcies a una gran segona part i unes bones actuacions de Shermadini i Bogdanovic

Per #GASS

Stojanovski celebra una cistella, en el partit d’ahir a Saragossa.
Stojanovski celebra una cistella, en el partit d’ahir a Saragossa. | ACB Photo / E. Casas
Aquell bon joc que havia mostrat el MoraBanc Andorra durant la pretemporada, i que no havia aparegut en els tres últims partits, es va tornar a presentar ahir a Saragossa. A més a més, ho va fer acompanyat d’una victòria que permet l’equip patir menys i que l’angoixa no sigui major. I el més important: l’equip ha recuperat la confiança necessària per afrontar els partits amb una actitud superior.

El guió del partit va prendre un to similar als anteriors en l’inici. El MoraBanc va prendre una avantatge de quatre punts en el primer quart (12-16), però després va seguir fins el tercer a remolc dels locals, que havien trobat bones situacions  en els tirs interiors i també van començar a sumar molt des de la línia de personal (24 punts en 27 intents van fer ahir els aragonesos en tirs lliures). Un parcial de 5-0 en cistelles de Bellas van fer que el CAI agafés la davantera (17-16) al minut vuit del primer quart i van acabar amb cinc punts de marge al final del primer parcial (23-18).

En el segon quart, el Saragossa es va fer fort en defensa i això va fer que els tricolors estiguessin uns minut sense veure cistella. Això va provocar que els locals poguessin gaudir d’una avantatge de fins a 12 punts (38-26) a la meitat del quart. Va aparèixer aleshores la peça clau que havia faltat en els tres últims duels: Giorgi Shermadini. El pivot va prendre el lideratge en atac i dominant la pintura, el rebot ofensiu i gràcies a un parell de pilotes recuperades, el MoraBanc es va capficar de nou en el duel amb un parcial 1-12 en tan sols tres minuts i així arribar al descans amb el partit obert de cara als 20 últims minuts (45-41).

La segona part va ser clarament tricolor. Tot i sortir amb una petita desavantatge inicial de set punts (48-41), els de Joan Peñarroya van anar retallant a poc a poc la diferència en el marcador. La batalla entre els pivots dels dos equips, Norel i Shermadini, era l’atractiu principal, però va ser en el triple que els tricolors van aconseguir superar els aragonesos. Dos cistelles seguides des de més enllà de la línia exterior de Luka Bogdanovic, pletòric ahir amb cinc triples en nou intents, van fer que el MoraBanc prengués l’avantatge en el marcador, per primera vegada des del primer quart, en l’últim minut del tercer temps (57-58). Una superioritat que van mantenir fins el final.

El serbi seguia endollat a l’últim quart i va posar la màxima avantatge per al MoraBanc (60-67) quan restaven vuit minuts per a la conclusió del matx. L’angoixa i l’ambient negatiu van anar a més en el conjunt aragonès i això es va notar a l’hora de gestionar la desavantatge local. Diener, desaparescut la resta de l’enfrontament, era l’únic que va estar a l’alçada amb tres triples, però no van ser suficients per superar un conjunt andorrà crescut i que va gestionar bé el domini final, tot i no veure la cistella durant dos minuts. Schreiner va fer el triple en els últims segons que sentenciava el partit i que permetia assegurar la segona victòria de la temporada per als tricolors (73-80).

Bogdanovic va brillar amb 19 punts, 7 rebots, 4 assistències i 27 de valoració, sent el millor del partit. El va seguir d’aprop el reaparegut Shermadini: 17 punts, 7 rebots i 21 de valoració, van ser les xifres que va marcar el georgià. La dada més interessant en referència al pivot és que en les dues victòries tricolors ha estat a un molt bon nivell (17 punts i 20,5 de valoració de mitjana), mentre que en les quatre derrotes les seves actuacions han estat fluixes (4,75 punts i 4,25 de valoració). Deixa clar que quan el jugador referent està a l’alçada del que s’espera d’ell l’equip suma amb més facilitat, mentre que quan no té el dia l’equip pateix.