El Sant Julià perd pistonada

Una UE Santa Coloma que va en alça supera un Tic Tapa que queda tocat a set punts de la primera posició en la classificació

Per #GASS

Luisao rep la pressió de Salomó i Walid, en el duel d’ahir entre la UE Santa Coloma i la UE Sant Julià. | TONY LARA
Era l’equip  que més por feia en el començament de temporada després de les tres primeres jornades. Anava imbatut i mostrava un gran joc, però des de llavors, el Restaurant Tic Tapa Sant Julià no ha tornat a sumar una victòria. Dos empats consecutius els van mantenir en la part alta de la classificació, però en qüestió de tres jornades ha passat de ser el líder a ser quart a set punts de la posició preferent.

Els de Raúl Cañete van sumar ahir la segona derrota consecutiva. La del Sant Julià és una història completament oposada a la de la UE. Van començar amb una derrota i un empat en les tres primers jornades i ja porten quatre victòries seguides i es mantenen segons a només dos punts del lideratge de Primera.

L’enfrontament va ser igualat des de l’inici. Els lauredians tenien més el control de la pilota mentre que quan els colomencs gaudien d’ella era per crear jugades de perill. Al minut 18, Víctor Bernat feia el 1-0 després de rebre una passada de la mort que no va desaprofitar. El duel va arribar a la mitja part amb l’avantatge per la mínima favorable a la UE Santa Coloma.

En la segona meitat, els de Cañete van sortir disposats a canviar les la dinàmica de l’enfrontament i del marcador, però es va trobar davant un conjunt colomenc ben plantat que va aprofitar per crear ocasions a la contra. En una jugada individual en què va arribar a superar tres jugadors, Albert Rodríguez va posar més marge en el marcador al minut 65, cosa que el Tic Tapa no va saber fer canviar durant els minuts restants de partit.

La UE Santa Coloma tanca la primera volta de la temporada amb una bona segona meitat i sent l’equip menys golejat dels vuit que conformen la Lliga Grup Becier, amb només tres dianes encaixades en set enfrontaments. «Estem molt contents per haver assolit una bona victòria davant un rival directe. Ningú donava un cèntim per nosaltres al començament de temporada perquè no havíem fitxat i aquí som», comentava el tècnic del conjunt colomenc, Emiliano González. El seu equip disputa el cap de setmana vinent un enfrontament molt complicat davant el líder en un nou clàssic per a l’inici de la segona volta, i l’entrenador es mostra amb confiança de cara al duel cabdal de diumenge: «Som l’equip menys golejat, i això vol dir alguna cosa. Tinc un equip amb molta confiança i hi arribem millor que en el partit de la primera volta».

Per la seva part, el Sant Julià acaba les set primeres jornades amb un balanç fluix que li complica assolir les posicions preferents abans d’arribar al play-off pel títol: «Cada vegada que s’allunyin costarà més arribar, però hem de treballar i pensar ja en guanyar el proper partit. És una qüestió de fer pinya més que mai tot l’equip», va explicar Cañete, que amb contundència va afegir: «Estic amb moltes forces, ganes i il·lusió per tirar això endavant».

El líder passa per damunt del Penya

Només començar el partit, al minut 1, Marc Pujol va avançar el Don Denis Santa Coloma. Era el primer dels cinc gols que el líder de la Lliga Grup Becier va fer ahir a un Penya Encarnada que no va poder aturar la potencia ofensiva dels de Richard Imbernón. També al primer minut de la segona part, els colomencs van marcar. Va ser Cristian Martínez qui va posar marge en el marcador. Juan Carlos Toscano, Gabi Riera i Joel Martínez van completar la maneta del líder.

Set i partit per al  Lusitans

Golejada de l’FC Lusitans Les Barques a l’FC Encamp. Els homes de Jordi Pascual van superar des de l’inici als d’Òscar Guerrero en un duel que van arribar a fer sis gols. José Antonio Aguilar feia les dues primeres dianes en la primera mitja hora de joc abans de ser substituït al minut 31. Els altres quatre gols van ser a la segona meitat: Luis Filipe Pinto i Joao Pedro Lopes feien el 3-0 i 4-0, mentre que Joao Manuel Lima sentenciava amb un altre doblet de gols.

L’Ordino guanya  ‘in extremis’

L’Assegurances Generals FC Ordino es va embutxacar la seva primera victòria de la temporada després de set partits disputats davant un La Adelita UE Engordany que va perdent potencia i que porta tres derrotes seguides. Els de Dani Luque van obtenir el triomf marcant els dos gols en els últims minuts del partit. Óscar Reyes feia el primer al minut 88 i al 91 va sentenciar Sebas Bertran un partit que dóna energies als ordinencs, que han hagut d’esperar a l’últim duel de la primera volta per guanyar.