PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carchat venç però acaba subcampió

El triomf a Gal·les en Producció no li serveix per guanyar la general

Per JOAN JOSEP BLASCO

Carchat va superar el fang que es va trobar a les pistes de Gal·les.
Carchat va superar el fang que es va trobar a les pistes de Gal·les. | ACSM
Ser el pilot de Producció que més victòries ha aconseguit no li ha valgut per adjudicar-se el títol. Joan Carchat finalitza el Mundial com a subcampió de la categoria. A la darrera prova del calendari, el Ral·li de Gal·les, va sumar un nou triomf, el quart de la temporada. A partir d’ara treballarà per aconseguir un pressupost que li permeti tancar un projecte. Les quantitats que reuneixi marcaran quin calendari seguirà.
 
 El pilot ordinenc va dominar la prova britànica en tot moment i en la darrera jornada va confirmar el triomf. «Ha estat un ral·li en unes condicions molt dures, plovent tota l’estona, amb vent i molt de fang. Hi havia trams realment delicats. Però nosaltres teníem el xip de voler ser primers i hem atacat al màxim en tot moment», indicava Carchat, remarcant que «hem corregut molt. És el ral·li que més m’ha agradat i ha sortit tot perfecte». Però aquesta victòria a Gal·les no li va servir per fer-se amb el títol de Producció. El motiu és que Gianluca Linari va obtenir els punts necessaris per aconseguir-ho. I això que es va realitzar una reclamació oficial contra el transalpí per assistència il·legal, però aquesta no va prosperar per part dels comissaris al considerar que no hi havia proves concluents. Linari va proclamar-se campió amb un total de 119 punts. Carchat és subcampió amb 115, mentre que el podi el completa qui era el líder en arribar a terres gal·leses, Max Rendina, que acaba amb 110.
 
Pel que ha aconseguit al llarg de l’any, considera que «ha estat una temporada molt bona. Sempre hem estat al davant. Hagués estat perfecta si no hagués estat pels dos zeros de Portugal i Catalunya, on vam trencar el motor». Carchat destaca especialment l’experiència: «Hem pogut fer tot un Mundial sencer. Hi ha poca gent que ho hagi pogut fer». I tot just finalitza la temporada que ha de començar a treballar en la del 2016. Tot dependrà del pressupost que aconsegueixi reunir. «Ara toca buscar amb urgència un bon espònsor per a l’any vinent. Llavors ens plantejarem un projecte per al Mundial o bé per al Nacional», admet Carchat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT