PUBLICITAT

Madrid

El jutge investiga els pagaments de Pujol júnior a 32 comptes

La informació facilitada per Andorra dóna més impuls a la investigació

Per EL PERIÒDIC

Josep Pujol surt de declarar acompanyat del seu advocat.
Josep Pujol surt de declarar acompanyat del seu advocat. | Jose Luís Roca
La informació bancària enviada per Andorra a la justícia espanyola ha donat un nou impuls a la investigació contra el clan dels Pujol per blanqueig de capitals. La documentació ha tret a la llum transferències creuades entre Jordi Pujol Ferrusola i altres 32 titulars de comptes a Andorra en els anys 90. Entre ells hi ha empresaris i famílies benestants de Catalunya, i fins i tot un aristòcrata georgià. El jutge els ha citat a declarar com a testimonis per esbrinar què va motivar aquests traspassos, segons publica El País.
La comissió rogatòria enviada per Andorra inclou tots els moviments bancaris del primogènit i la seva exdona, Mercè Gironès, des del 1990. D’aquesta primera època, sense registres informàtics, daten transferències d’anada i tornada entre el compte de Jordi Pujol Ferusola i els d’altres 31 persones que figuraven com a titulars de comptes.

famílies benestants / A la llista de pagadors i receptors de fons de Pujol júnior destaquen noms de famílies benestants de Barcelona i d’empresaris catalans. El més rellevant és Josep Rubau, president d’una constructora i detingut fa quatre anys per participar en una suposada trama de manipulació d’obres públiques. Rubau i altres empresaris estan acusats de repartir-se, mitjançant suborns, les obres en carreteres adjudicades per la Generalitat. Un altre empresari que figura a la llista és Ramon Ubals. Al novembre de 1992 va rebre 60.800.000 de pessetes (uns 365.000 euros) del compte de Pujol júnior. Fins al 1994, va traspassar a aquest mateixa compte 87 milions de pessetes (522.000 euros). Els investigadors sospiten que aquestes transferències creuades poden amagar operacions de blanqueig. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT