PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Les importacions augmenten un 0,4% al mes d’octubre

Les exportacions registren un creixement del 0,3%

Per EL PERIÒDIC

L'alcohol, un dels grups que han registrat unes variacions negatives
L'alcohol, un dels grups que han registrat unes variacions negatives | Tony Lara
Les importacions a l’octubre han estat per un valor de 113,69 milions d’euros, el que es tradueix en un increment del 0,4% respecte al mateix més del 2014. Així ho va revelar el Departament d’Estadística en una nota en què posa en relleu que pel que fa les exportacions han estat per un valor de 6,83 milions d’euros, és a dir, un 0,3% més que durant l’octubre de l’any anterior.
Els grups que han registrat unes variacions negatives són begudes i tabac, amb un 14,7% i vestit i calçat, amb un 7,9%. En canvi, com a variacions positives destaquen industrial i electrònica, amb un 13,2% i 11,4% respectivament. Segons Estadística, sense el capítol energia, les importacions en valor varien d’un 1,3%.
Pel que fa a les importacions des de principis d’any, han disminuït un 1,3% respecte al mateix període de l’any 2014, mentre que sense el capítol energia augmenten un 0,8%. Respecte a l’acumulat dels darrers dotze mesos les importacions han estat per un valor de 1.163,03 milions d’euros, el que suposa una disminució del 0,1%, respecte al mateix període de l’any anterior en què les importacions en valor van ascendir a 1.164,65 milions d’euros. Sense el capítol energia, les importacions augmenten un 2,1%. Les partides importades més significatives amb variació percentual positiva són transport (13,9%) i electrònica (5,8%). En canvi, disminueix joieria (1,4%) i energia (17,9%).
D’altra banda, les exportacions a l’octubre han estat per un valor de 6,83 milions d’euros, és a dir, un 0,3% més respecte al mateix mes de l’any anterior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT