PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’estableix un mapa delimitat per deixar el bestiar mort

El CETAP acull una jornada informativa sobre les assegurances

Per EL PERIÒDIC

Jornada informativa sobre assegurances ramaderes.
Jornada informativa sobre assegurances ramaderes. | RÀDIOSEU
La Unió de Pagesos (UP) va organitzar ahir al CETAP-Telecentre de la Seu d’Urgell una jornada sobre assegurances agràries. On es va esclarir que el sector ramader disposarà properament d’un mapa delimitat per a l’abandonament d’animals morts a la muntanya.
 
D’aquesta manera, durant la primera part de la jornada, el tècnic sindical d’UP, David Vivet, va presentar les informacions de què disposa el sindicat sobre la delimitació d’espais de tota Catalunya on, per les dificultats de transport, es tornarà a autoritzar deixar-hi els cadàvers de bestiar mort en comptes d’obligar sempre els propietaris a retirar-los, una de les reivindicacions que els ramaders mantenen des de fa anys, segons ha informat RàdioSeu.
 
En aquest mapa hi apareix una part molt important de territori de l’Alt Pirineu, ateses les dificultats encara existents en molts terrenys perquè hi arribin vehicles de retirada d’animals morts.
 
Per la seva part, el responsable nacional d’organització d’Unió de Pagesos, Carles Vicente ,va explicar que la jornada pretenia donar informació detallada als ramaders, però també fer saber al Ministeri d’Agricultura les «distorsions» que detecten els pagesos pel que fa al peritatge dels danys en la ramaderia, per exemple en casos de sequera. 
 
Tanmateix, Vicente va voler detallar que «la inversió que es fa en l’assegurança ha de garantir un mínim de tranquil·litat, i actualment hi ha molts casos en què a l’hora de la veritat els mecanismes de cobertura no funcionen» o bé «el procés a seguir és molt lent». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT