PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Es reobren les actuacions per garantir la canalització del Segre

Es recolliran els sediments dels punts on hi ha una acumulació més important

Per EL PERIÒDIC

Obres de canalització que s’estan fent a la llera del riu Segre.
Obres de canalització que s’estan fent a la llera del riu Segre. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha iniciat aquesta setmana els treballs de manteniment de la capacitat de desguàs de la canalització del riu Segre al seu pas per la capital alturgellenca, des del Pont d’Alàs fins el Mesclant de les Aigües. Aquests treballs són la segona fase de les actuacions que es van realitzar l’any 2013.  
 
Una vegada s’ha actuat sobre els punts més crítics, s’ha vist necessari efectuar les obres de recollida de sediments en aquells punts on hi ha una acumulació més important i el resguard de seguretat no assoleix els 50 centímetres per una avinguda de 100 anys. En total, s’actuarà en sis punts diferents entre la zona establerta. D’altra banda, per tal de minimitzar l’impacte de les actuacions aquestes s’aniran realitzant fora del període de nidificació d’aus i evitant les zones de posta de la truita de riu per tal de no interferir en la natura. 
 
A més, en les zones d’actuació del riu «sempre es respectarà una franja de 10 metres a peu d’escullera per afavorir el creixement del bosc de ribera i la protecció de la mateixa», segons ha informat l’ajuntament de la ciutat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT