PUBLICITAT

Andorra La Vella

McDonald’s se suma al Dia de la Infància

La recaptació de la 17a edició es destinarà a una sortida pels joves acollits

Per ESTEFANIA GRACIA

Presentació de la 17a edició del McHappy Day, ahir
Presentació de la 17a edició del McHappy Day, ahir | RTVA
En el marc del Dia Mundial de la Infància, que se celebra aquest divendres, McDonald’s celebra la 17a edició del McHappy Day, una iniciativa promoguda per les Nacions Unides on –a nivell mundial– tots els restaurants de la cadena d’aliments ràpids organitzen una jornada benèfica a favor de la infància. 
 
Pel que fa a Andorra, els restaurants McDonald’s donen tota la recaptació obtinguda a través de la venda del producte Big Mac durant aquest dia al Centre d’Acolliment d’Infants La Gaverna, que té com a objectiu principal l’acolliment temporal de menors en situacions de risc. Segons va confirmar ahir la supervisora de McDonald’s d’Andorra, Marta Marinello, en els darrers anys s’ha recaptat entre 2.600 i 2.700 euros, una xifra que s’espera assolir amb l’edició d’aquest any. 
 
Per la seva part, la directora del centre La Gavernera, Iolanda Solà, va remarcar que estan molt contents amb la celebració de la diada, «ja és tot un clàssic» i és una mostra més «de la sensibilització vers aquests sectors». 
 
Els diners recaptats es destinaran a fer una sortida a un parc temàtic amb els nens d’acollida del centre durant un parell de dies. Una iniciativa «que els permet sortir de la rutina i viure altres experiències», segons va confirmar Solà. «És una sortida molt esperada pels joves, i una oportunitat de fugir una mica de les normes i obligacions, d’enfortir lligams amb els companys i de fomentar la cohesió de grup,a més de ser una activitat lúdica».
 
Actualment, La Gavernera acull un total d’11 nens i joves que tenen problemes sobretot de comportament, «un dels aspectes que més veiem en els darrers temps», va remarcar Solà. A més, «ara tenim sobretot a adolescents, més que no pas infants». Tot i això, el centre té una capacitat per a 20 acollits, «però ja fa anys que no arribem a l’ocupació plena, ha disminuït força». 
 
Durant la jornada de solidaritat també es podrà col·laborar amb aquesta causa benèfica adquirint uns peluixos per 2,50 euros. Per aquesta edició, s’han encarregat uns 750 ninos, que aquest any han adquirit forma de granota i mico. A més, en aquesta ocasió, la celebració del McHappy Day coincideix amb el Dia Mundial de la Infància, «un fet que és molt important i cal destacar», va assegurar Marinello. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT