PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Deserts els primers premis Arts d’escultura i pintura

Fernando Bravo i Josep Plaja obtenen un accèssit cadascun

Per EL PERIÒDIC

Fotografia de família de tots els guanyadors, ahir al vespre a Sant Julià.
Fotografia de família de tots els guanyadors, ahir al vespre a Sant Julià. | ANA / G.LL.T.
El jurat dels premis d’escultura i de pintura del 21è Cartell Arts Andorra, organitzat pel Cercle de les Arts i de les Lletres, ha declarat deserts els primers premis de les dues categories, però han atorgat dos accèssits: l’un a Fernando Bravo, per l’escultura Esperant, i l’altre a Josep Plaza per una pintura de tècnica mixta sense títol. Els accèssits, dotats per Crèdit Andorrà, són de mil euros cadascun. L’acte d’entrega va tenir lloc ahir al vespre al Centre cultural i de congressos lauredià, on s’exposen totes les obres que han concursat a la convocatòria artística.
 
Esperant, de l’urgellenc Bravo, representa una acció quotidiana, en la qual la figura no té ni ulls ni braços «per tal de donar valor a tota l’escultura i centrar la mirada de l’espectador en el seu gest», en diu l’autor. L’obra conté dos elements: la figura feta amb fusta de pollancre i un banc de ferro. 
 
La pintura del gironí Plaja mostra un paisatge «no concret però suggeridor, fet perquè l’espectador l’acabi d’imaginar». L’autor ha explicat que l’obra no té títol per tal de fer-la més significativa, ja que pretén crear una atmosfera diferent sense perdre el realisme i donar «una sensació mística». Plaja utilitza la tècnica mixta, en la qual es mesclen el guaix, l’aquarel·la i la tinta. 
 
El Cartell Arts Andorra ha atorgat nou premis més en categories de dibuix, disseny gràfic i fotografia. En total, en les cinc categories s’han presentat 86 participants. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT