PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

‘La muntanya escrita’ recopila indrets del Pirineu en relats curts

18 escriptors de la comarca s’uneixen al llibre per consolidar la marca pròpia

Per EL PERIÒDIC

Presentació del llibre conjunt ‘La muntanya escrita’ a l’Ateneu Alt Urgell.
Presentació del llibre conjunt ‘La muntanya escrita’ a l’Ateneu Alt Urgell. | RÀDIOSEU
Per promoure la literatura i recopilar els millors indrets del Pirineu, 18 escriptors de les comarques pirinenques han unit els seus talents i projectes en el llibre La muntanya escrita, una obra on cadascun dels participants ha escrit un relat sobre un indret del territori. L’obra es va presentar divendres passat a la Seu d’Urgell, a l’Ateneu Alt Urgell.
 
El llibre conjunt també vol ser una manera de reflectir la vitalitat de la literatura pirinenca i consolidar una marca pròpia en el mercat literari en català, segons ha informat RàdioSeu. Per la seva part, el president de l’Associació Llibre del Pirineu, Manel Figuera, va detallar que la idea de fer aquest volum conjunt dedicat a paisatges ja s’havia plantejat fa anys, tot inspirant-se en allò que ja han fet en d’altres territoris singulars. L’objectiu és oferir als lectors d’arreu una selecció d’indrets locals mitjançant la visió d’escriptors locals que coneixen molt bé el lloc del qual parlen.
 
Tanmateix, Figuera va afegir que es vol reivindicar així el caràcter propi de les obres creades al Pirineu, «marcades pel paisatge, el llegat, els costums i el vocabulari genuí de les comarques de muntanya». L’autor cerdà va defensar la vitalitat del sector, «tenint en compte l’escassa població de la regió». A més, va explicar que s’està debatent la possibilitat de crear la marca Llibre del Pirineu.
 
D’altra banda, el poeta i escriptor de l’Alt Urgell, Joan Graell, va explicar que a La muntanya escrita també hi és present la poesia feta al Pirineu, «un entorn que ha inspirat tradicionalment molts escriptors de dins i fora de la serralada». En la presentació també hi van intervenir Joan Aixàs, Jordi Cardona, Txema Díaz-Torrent, Isidre Domenjó, Núria Garcia Quera, Sol Gasch, Jordi Pasques i Iñaki Rubio. 
 
La resta d’autors que s’hi han implicat són Núria Boltà, Alfons Brosel, Josep Colom, Roser Guix, Vicenç Llorca, Oriol Mercadal, Alfred Pérez-Bastardas i Montse Subirana. Amb totes aquestes participacions, hi queden així representats al llibre conjunt diferents escriptors de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars, el Berguedà i el Principat d’Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT