PUBLICITAT

Lleida

El jutge de vigilància revoca el tercer grau atorgat el mes passat a Ausàs

L'exalcalde deixarà de sortir de la presò els caps de setmana

Per EL PERIÒDIC

Imatge de Jordi Ausàs durant el decurs del seu cas.
Imatge de Jordi Ausàs durant el decurs del seu cas. | ACN
El jutge de vigilància penitenciària de Lleida ha estimat el recurs interposat pel fiscal contra la concessió del tercer grau concedit fa poc més d’un mes a l’exalcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs. D’aquesta manera, el jutge ha revocat el tercer grau i ha ordenat que l’administració penitenciària apliqui al penat el segon grau de forma «immediata». Així, l’exalcalde deixarà de sortir els caps de setmana de la presó, com ha estat fent fins les últimes setmanes.
 
En el recurs presentat per la Fiscalia s’interposa que l’exconseller va ingressar a la presó el 25 de juny i se li va concedir el tercer grau el 25 de setembre, només tres mesos després de la seva entrada, a més «el penat encara no ha pagat la multa que se li va imposar en concepte de responsabilitat civil», segons ha informat l’agència EFE. Tanamteix, en el recurs de la Fiscalia es destaca que la decisió d’imposar el tercer grau es va prendre a pesar de que la junta de tractament de Ponent –la presó on està Ausàs– va proposar concedir a l’exalcalde el segon grau i no el tercer, atenent el seu comportament al centre penitenciari de Lleida.
 
La junta de tractament també argumenta que el penat «necessita una major interiorització de la seva responsabilitat, ja que nega, –com ja va negar durant la causa i recurs de cassació– la seva integració al grup organitzat de contraban pel qual se’l va acusar». També «és necessari que el penat estigui allunyat del nucli familiar». Vers aquests fets, el jutge de vigilància ha remarcat que la conducta «del penat ha de valorar-se com molt greu i s’ha de donar la resposta adequada». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT