PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Cambra detecta temes duaners per afavorir la capacitat estratègica

L’entitat estudia crear zones o dipòsits francs per tal de reactivar el comerç

Per EL PERIÒDIC

Una imatge de la duana de la Farga de Moles.
Una imatge de la duana de la Farga de Moles. | TONY LARA
La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, a través de la comissió d’activitats econòmiques que desenvolupa la Cambra, ha detectat –després de diverses reunions mantingudes amb empreses del país– «l’existència d’una sèrie de temes en matèria d’operativa duanera i la legislació corresponent que afavoririen la capacitat d’estratègia de determinats sectors en la pràctica dels negocis». 
 
D’aquesta manera, la Cambra estudia la possibilitat de creació –tant per als residents com per als no residents– d’una zona o dipòsits francs a Andorra, «ja que creiem pot ser un mitjà de reactivació de determinats sectors del comerç», asseguren des de la Cambra.
Els impulsors destaquen, a més, que aquestes zones o dipòsits francs «són destinacions duaneres no sufientment desenvolupades al Principat d’Andorra». També asseguren que un dels avantatges fonamentals és el diferiment en el pagament dels impostos i la reducció de tràmits administratius. 
 
Des de la Cambra també es remarca que l’actual sistema fiscal andorrà «es caracteritza per la seva baixa fiscalitat i per aquest motiu creiem que Andorra podria establir-se en un lloc estratègic desenvolupant una zona franca i/o dispositius francs». 
 
Reaccions de les empreses / En els darrers dies, la Cambra ha contactat amb diversesassociacions que mostren interès en l’estudi per la posada en marxa d’aquest règim duaner. Les agrupacions contactades han estat: un representant de les galeries d’art, el gremi de joiers i rellotgers d’Andorra, l’Associació d’Importadors i Distribuïdors d’Alimentació, Begudes alcohòliques i Vins d’Andorra, l’Associació de Bancs Andorrans i el gremi de comerciants filatèlics i numismàtics. 
Desprès d’haver realitzat l’estudi, la Cambra farà arribar a Govern les seves consideracions obtingudes arran de les xerrades i reunions amb els empresaris. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT