PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Grandvalira és «raonablement optimista» de cara al dia 28

Les estacions comencen a enllestir la seva obertura del proper cap de setmana

Per Iván Álvarez

Aspecte que oferia el sector de Pas de la casa, ahir.
Aspecte que oferia el sector de Pas de la casa, ahir. | Tony Lara
Grandvalira i Vallnord reben, evidentment, amb especial il·lusió aquest canvi radical de temperatura i l’arribada, per fi, de la neu. Enric Barbier, director tècnic de Grandvalira, va afirmar que, de moment, aquest canvi radical de temperatura «no ens ha variat en res, perquè la previsió és la mateixa que a final de temporada i, si les condicions ho permeten, es manté l’obertura per al dia 28». En aquest sentit, Barbier va mantenir les seves reserves, però es va mostrar «raonablement més optimista» que fa unes setmanes respecte a la possibilitat d’oferir una obertura interessant de cara al dia 28. «Amb l’anticicló que s’ha patit, les temperatures gairebé estiuenques i la indefinició pel que feia a l’arribada de la neu, és normal que tinguéssim els nostres dubtes», va afirmar el responsable d’operacions del domini. 
En canvi, les previsions pel pont de la Puríssima són una mica més optimistes, ja que, depenent de la quantitat de neu que caigui, «pinta bé de cara a principis de desembre per poder oferir una obertura amb serenor», va afegir Barbier. El director tècnic va explicar que «si, per exemple, a partir del cap de setmana neva de manera uniforme, sense un vent accentuat i deixa un gruix d’uns 55 centímetres, ja tens una bona capa de preparació que et permet, depenent del que es pugui produir apart, fer una obertura bastant interessant tot i no poder assegurar que sigui al 100%». Barbier va cloure indicant que «tot depèn de la quantitat de neu que caigui, però dilluns ja es podrà afinar molt més».
 
Vallnord, en perfectes condicions/ Pel que fa a l’altre gran domini esquiable, també s’està treballant des de fa unes setmanes amb diferents proves de canons de neu. El director general, Martí Rafel, va assegurar que «tant al sector de Pal Arinsal com al d’Ordino Arcalís s’han fet en les darreres setmanes les pertinents proves de canons» i va afegir que «tot està en perfectes condicions i restem a l’espera de la imminent baixada de les temperatures i de les primeres precipitacions en forma de neu». 
Rafel va sostenir que «estem molt motivats i il·lusionats de cara al començament de la temporada i, evidentment, esperem que es compleixin les previsions per poder obrir el proper 28 de novembre».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT